Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Skokanka Dejmková je po pádu na tréninku v pořádku, do soutěže ale nenastoupí

Liberec - První trénink skokanek na lyžích v dějišti mistrovství světa v Liberci poznamenal pád české reprezentantky Natálie Dejmkové. Teprve dvanáctiletá naděje hned při prvním tréninkovém skoku na středním můstku na Ještědu nezvládla dopad, ale vyvázla bez zranění. Trenér Jaroslav Sakala ji však do pátečního závodu, který bude premiérou ženského skoku na velké soutěži, nenasadí.

Skokanky na lyžích
zdroj: ČTK

"Nebylo by to vhodné, i když na ní ten pád žádné následky určitě nezanechá. Takové věci se stávají často," řekl Sakala. Dejmkové pád nebyl dramatický, mladá skokanka z doskočiště sama odešla. "Ona je taková, že z ničeho nemá strach, do všeho jde po hlavě. Hned mi říkala, že chce jít na večerní trénink, což jsem ale samozřejmě zavrhl," uvedl Sakala, který do pátečního závodu počítá s trojicí Vladěna Pustková, Lucie Míková a Micheala Doleželová.


Dejmková dnes podle Sakaly při svém prvním tréninkovém skoku v dějišti šampionátu doplatila na to, že se skokanky pouštěly za větrného počasí z můstku z nízkého nájezdového okna. "Tím pádem byla nízko nad svahem a ještě na bubnu škrtla patkami o zem. Nebylo to nic dramatického, nic se jí nestalo, což je nejdůležitější," popsal Sakala. "Když jsme tady skákali v létě, jezdili jsme z okna o deset oken vyššího, takže tohle byla docela velká změna," dodal Sakala.

Po nevydařeném skoku Dejmkové absolvovaly tréninkový pokus další tři české reprezentantky, po dalších třech zahraničních závodnicích, z nichž jedna měla také problematický dopad, ale jury trénink kvůli silnému větru zrušila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články