Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Schlierenzauer vyhrál pošesté v řadě, vyrovnal tak rekord SP

Klingenthal (Německo) – Rakouský skokan na lyžích Gregor Schlierenzauer vyhrál závod Světového poháru v německém Klingenthalu. Dosáhl šestého triumfu v řadě a vyrovnal tak rekord seriálu v počtu nepřetržitých vítězství. Za Schlierenzauerem skončil Nor Anders Jacobsen a Rakušan Wolfgang Loitzl. Z českých skokanů se nejlépe umístil Roman Koudelka, který skončil osmý.

Gregor Schlierenzauer
zdroj: ČTK/AP autor: Andreas Schaad

Po prvním kole nebylo jisté, zda se Schlierenzauerovi podaří prodloužit vítěznou sérii. Nejdelší skok dlouhý 135 metrů totiž předvedl Jacobsen a Rakušan byl až třetí. Schlierenzauer ale v druhém kole napodobil Norův 135metrový skok, naopak Jacobsen nedolétl tak daleko a musel zlato přenechat lídrovi letošního SP.

Šestým vítězstvím v řadě vyrovnal Schlierenzauer dosavadní rekord, o který se dělí Finové Janne Ahonen a Matti Hautamäki s Rakušanem Thomasem Morgensternem. Zároveň mu sedm závodů před koncem Světového poháru chybí jen 213 bodů na dosavadní rekord v celkovém počtu bodů získaných v jedné sezoně. Ten zatím patří Němci Martinu Schmittovi díky jeho výkonům v sezoně 1999/2000.

Všichni čtyři čeští skokani se probojovali na bodované pozice. Po prvním kole jedenáctý Koudelka skočil druhým pokusem 129 metrů a o tři místa si polepšil. Ještě větší posun se povedl Jakubu Jandovi, jenž se vyšvihl ze 24. pozice až na 13. příčku. Ondřej Vaculík obsadil 26. a Martin Cikl 28. pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články