Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vonnová je mistryní světa ve sjezdu

Val d'Isere – Američanka Lindsey Vonnová vyhrála sjezd žen na Mistrovství světa v alpském lyžování ve francouzském Val d'Isere. Získala tak již druhou medaili ze světového šampionátu, triumfovala také v super-G. Sjezdovku zdolala v čase 1:30,31 a nechala za sebou o půl minuty druhou Švýcarku Laru Gutovou. Na stupních vítězů je doplnila Italka Nadia Fanchiniová. Česká sjezdařka Klára Křížová skončila na 29. místě.

Lindsey Vonnová
zdroj: ČTK/AP autor: Luca Bruno

Lindsey Vonnová potvrdila svoji roli největší favoritky a na každém mezičasu byla nejrychlejší. Nejlepší lyžařka Světového poháru svým dnešním výsledkem vylepšila stříbro z loňského mistrovského sjezdu. Zlepšila si náladu po diskvalifikaci z druhého místa v superkombinaci, kdy po vítězném sjezdu neprojela jednou z branek ve slalomu. Přišla tak o šanci stát se první ženou v historii, která by si z mistrovství odvezla medaili z každé disciplíny.

Stříbro získala sedmnáctiletá Švýcarka Gutová, které se dařilo i v superkombinaci. V náročném sjezdu s hodně technickými pasážemi předvedla čistou jízdou bez větší chyby a dlouho byla dokonce ve vedení. Nakonec ji překonala pouze Vonnová. S vítěznou dvojicí držela krok již jen dvaadvacetiletá Nadia Fanchiniová z Itálie.

Obhájkyně titulu Švédka Anja Pärsonová po chybách ve spodní pasáži dojela až jedenáctá, přestože v polovině trati ještě vedla o více než půl sekundy. Ve Val d'Isere se jí nedaří. Předchozí dva závody, v nichž rovněž obhajovala zlato, ani nedokončila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články