Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Slalomářka Záhrobská skončila v Ga-Pa pátá

Garmisch-Partenkirchen (Německo) - Česká lyžařka Šárka Záhrobská obsadila páté místo v posledním slalomu Světového poháru před mistrovstvím světa, kde bude obhajovat zlato z Aare. V Garmisch-Partenkirchenu jí stejná příčka patřila už po prvním kole, po druhé jízdě i díky výpadku dvou favoritek své postavení udržela.

Z vítězství se dnes radovala vedoucí žena celkové klasifikace SP Američanka Lindsey Vonnová, která za sebou o devět desetin sekundy nechala nejlepší slalomářku sezony, domácí Marii Rieschovou. Záhrobské na bronzovou příčku Maruši Ferkové ze Slovinska scházelo pět setin. 

Po prvním kole se přitom zdálo, že si to o prvenství rozdají Rakušanky Kathrin Zettelová a Michaela Kirchgasserová. Ta však druhou jízdu nedokončila a velké chyby se nevyvarovala ani Zettelová, přestože měla na mezičasu pohodlný vteřinový náskok.

Češka Kurfürstová nepostoupila

Vítězství tak spadlo do klína Vonnové, která do této sezony neměla ve slalomu jediné medailové umístění. Nyní se však postavila na stupně vítězů již počtvrté. 

Další česká reprezentantka Eva Kurfürstová skončila se ztrátou téměř šesti sekund v hloubi pole a do druhého kola se nedostala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články