Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Svaz lyžařů ČR nově povede sportovní manažer David Trávníček

David Trávníček se stal novým prezidentem Svazu lyžařů ČR. Dlouholetý sportovní manažer a předseda představenstva společnosti Sport Invest Marketing neměl na dnešní konferenci protikandidáta a získal 67 ze 71 hlasů. Čtyři delegáti se hlasování zdrželi. Trávníček by měl vést svaz do roku 2026 a nahradit Lukáše Heřmanského, jenž odešel z osobních důvodů rok před koncem čtyřletého období. Nově je prvním viceprezidentem.

David Trávníček
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Chci pomoct. Mám dvacet let zkušeností ze sportovního prostředí napříč zastupování sportovců nebo organizace akcí. Mohu také pomoci marketingově, obchodně a mediálně. Rád bych, aby se svaz lyžařů stal výkladní skříní českého sportu a získal maximální kredit na naší i mezinárodní scéně," řekl novinářům po zvolení Trávníček.

Jeho agentura Sport Invest Marketing zastupuje mimo jiné největší českou hvězdu zimních sportů a trojnásobnou olympijskou vítězku Ester Ledeckou. Zkušený funkcionář a bývalý lyžař věří, že se mu podaří ještě lépe propojit svět sportovního svazu se zájmy sportovců. Střet zájmů v souvislosti s dalšími podnikatelskými aktivitami nevidí.

"Já bych naopak řekl, že je to synergie ze zkušeností, situací a životních rozhodnutí, které jsem udělal. Věřím, že to tak vnímá i samotné hnutí a budeme se posouvat vpřed," uvedl Trávníček, který si před kandidaturou prozkoumal s právníky také veškeré stanovy organizace.

Se svazem již v minulých letech spolupracoval. "Myslím, že mé dřívější zkušenosti se sportovním prostředím jsou v této chvíli klíčové. Často bývá problém, že řešíte problém uvnitř, já ale přicházím zvenčí a umím věci pojmenovat i řešit," doplnil Trávníček.

V nejbližší době chce sbírat podněty a zprávy z jednotlivých úseků. Poté se plánuje setkat i s autoritami České republiky. "Jedno z velkých témat jsou také peníze," podotkl Trávníček.

Odcházející šéf a bývalý reprezentant v severské kombinaci Heřmanský byl zvolen prvním místopředsedou. "Přeji Davidovi, aby se mu jeho cíle podařilo naplnit a posunout české lyžování a snowboarding zase o něco dál. Jsem připraven mu v tomto snažení být nápomocen," řekl Heřmanský, který vedl nejstarší národní lyžařský svaz na světě od roku 2019.

Druhým viceprezidentem je předseda úseku snowboardingu Miroslav Schimmer. Členem vedení výkonného výboru za běžecké lyžování je Aleš Vaněk a za alpské disciplíny Filip Brýdl. Dozorčí radu bude nadále z pozice předsedy vést Roman Kumpošt, jehož novými místopředsedy se stali Věra Chvátalová a Martin Štěpán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články