Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Skikrosař Kraus skončil třetí v Lake Placid

Lake Placid (USA) - Český skikrosař Tomáš Kraus dnes v Lake Placid skončil třetí v dalším závodě Světového poháru. Po triumfu při předchozím SP ve Flaine se tak podruhé v sezoně postavil na stupně vítězů a dostal se i do čela klasifikace disciplíny, v níž obhajuje zisk křišťálového globu.

Dvojnásobný mistr světa a trojnásobný vítěz SP Kraus začal závod v Lake Placid volněji a v nedělní kvalifikaci obsadil desáté místo. Vyřazovacím pavoukem však procházel hladce až do semifinále, kde našel poprvé přemožitele ve Švédovi Larsu Lewenovi. Oba se utkali i ve finále a z duelu opět vyšel vítězně Seveřan, jenž si připsal čtvrté prvenství v kariéře. Před českého závodníka se dostal také Rakušan Patrick Koller. 

Kraus se po dvou pátých místech, výhře ve Flaine a dnešním třetím místu posunul o 15 bodů před dosud vedoucího Andrease Matta, jenž byl dnes ve čtvrtfinále diskvalifikován. 

V ženské kategorii se z druhého prvenství za sebou radovala Francouzka Ophelie Davidová, která také suverénně vede průběžné pořadí skikrosařek. 

Další závod Světového poháru mají příznivci tohoto adrenalinového sportu 6. února v kanadském Cypress.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články