Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kuitunenová vyhrála klasickou desítku a vede Tour de Ski

Val di Fiemme (Itálie) - Finská běžkyně na lyžích Virpi Kuitunenová vyhrála závod na 10 kilometrů klasickou technikou ve Val di Fiemme a dostala se před nedělní závěrečnou etapou do vedení v seriálu Tour de Ski. Česká reprezentantka Kamila Rajdlová obsadila v dnešním závodu s hromadným startem 22. místo.

Virpi Kuitunenová
zdroj: ČTK

Vítězka prvního ročníku Tour z roku 2007 Kuitunenová vyhrála téměř způsobem start-cíl s náskokem 13,8 sekundy před Petrou Majdičovou. Právě Slovinka ji jako jediná dokázala v závodě na mezičase po 6,6 km nakrátko předstihnout, jinak před sebe Kuitunenová nikoho nepustila.

Na třetím místě s odstupem 20,5 sekundy dojela další Finka Aino Kaisa Saarinenová, jež po novoročním sprintu v Novém Městě na Moravě vedla seriál před Kuitunenovou o necelou čtvrt minutu.

Díky dnešnímu triumfu, již třetímu v letošní Tour, a bonifikacím je Kiutunenová v čele s více než půlminutovým náskokem před Saarinenovou. Na třetí pozici se před Norku Marit Björgenovou dostala Majdičová, jež ztrácí 49,1 sekundy.

Rajdlová si o tři místa polepšila

Poslední Češka ve startovním poli Rajdlová dojela půldruhé minuty za vítězkou a v celkovém pořadí Tour se posunula o tři příčky na 27. místo. Za Kuitunenovou, jež vyhrála už stíhačku v Oberhofu a klasickou desítku v Novém Městě, má odstup sedm a půl minuty.

Sedmidílný seriál vyvrcholí v neděli, kdy na běžkyně čeká devítikilometrový stíhací závod volnou technikou podle odstupů v celkovém pořadí Tour, který vyvrcholí obávaným stoupáním na sjezdovce Alpe Cermis.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články