Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Tour de Ski v běhu na lyžích dnes pokračuje sprintem v Praze

Praha - Seriál Tour de Ski v běhu na lyžích se přesunul z Německa do Prahy, kde bude dnes odpoledne na holešovickém Výstavišti pokračovat sprinterskými závody volnou technikou. Na dvanáctisetmetrové trati s umělým sněhem u Průmyslového paláce je start kvalifikace naplánován na 13:00. Vyřazovací závody začnou ve 14:45.

"Počasí nám kupodivu přeje. Posledních několik dní v Praze mrzne. Na to, že se nacházíme v centru Prahy, vypadá trať velice dobře," tvrdí výkonný ředitel Pražské lyže Luděk Sáska. Zasněžení tratě podle něj stálo v řádech milionů korun, přesná suma bude známa až po závodech.

Na pražský závod by podle odhadů organizátorů mohlo zavítat až pět tisíc diváků, pro které bude připraven doprovodný program. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří by si rádi zalyžovali. "Zítra dopoledne budou závody pro dětské kategorie, od jedné hodiny pak i pro dospělé. Je to jedinečná možnost zalyžovat si tak blízko Václavského náměstí," myslí si Sáska.

Po dvou etapách Tour vedou průběžné pořadí Švýcar Dario Cologna a Finka Virpi Kuitunenová. Obhájce celkového prvenství Lukáš Bauer je zatím patnáctý, nejlepší z českých lyžařek Kamile Rajdlové patří 26. pozice.

Po pražském sprintu jsou na programu Tour de Ski ještě čtyři etapy, po dvou v Novém Městě na Moravě a v italském Val di Fiemme.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články