Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Biatlonovou štafetu v Hochfilzenu překvapivě ovládli Rakušané

Hochfilzen - Rakouské kvarteto vyhrálo štafetový závod Světového poháru biatlonistů v Hochfilzenu. Na trati 4x7,5 kilometru si domácí tým dojel pro překvapivé prvenství s více než minutovým náskokem před Švédskem a Francií. Čeští reprezentanti skončili devátí.

Christoph Sumann
zdroj: AP autor: Kerstin Joensson

Naše čtveřice se přitom držela dlouho v popředí, Michal Šlesingr dokonce předával po prvním úseku na vedoucí pozici. Zaváhání Romana Dostála pak dokázal napravit Zdeněk Vítek, po jehož úseku ztrácela štafeta na medailové umístění pouze 11 sekund. Šance na lepší výsledek ale zmařila především nevydařená střelba vleže Ondřeje Moravce, po které musel český finišman na dva trestné okruhy.

Velké výkyvy dnes měly také favorizované týmy Norska, Ruska a Německa, z nichž se po řadě chyb na střelnici nevešel do elitní trojice ani jeden.

Ženskou štafetu vyhrálo ruské kvarteto 

Ruské biatlonistky vyhrály i druhý štafetový závod letošní sezony Světového poháru. Stejně jako minulý týden zvítězily v Hochfilzenu s obrovským náskokem před Německem a Polskem. Ruská sestava Světlana Slepcovová, Anna Bulyginová, Albina Achatovová a Jekatěrina Jurjevová přidala k tradičně dobré střelbě i rychlý běh a v cíli byla o minutu a 43 sekund dříve než favorizované Němky.

Ty přišly minulý týden o téměř dvouletou neporazitelnost a ani dnes se jim nedařilo podle představ. Rozhodující ztrátu nabrala na své druhé střelecké položce loňská královna světového poháru Magdalena Neunerová, která musela na dva trestné okruhy. Dlouho o stupně vítězů bojovaly také Polky, které měly nejlepší střelbu z celého startovního pole. Nakonec ale v závěrečném kilometru nestačily na kvarteto Francie.

Na konci první desítky se držely po většinu závodu i české reprezentantky v sestavě Veronika Vítková, Magda Rezlerová, Zdeňka Vejnarová a Zuzana Tryznová. Finišmanka Tryznová nakonec jako jediná výrazně pokazila střelbu, což připravilo družstvo o lepší výsledek, Češky nakonec skončily třinácté.

Výsledky - štafeta (4x7,5 km) muži:

1. Rakousko (Mesotitsch, Pinter, Eberhard, Sumann) 1:21:23,1 (0 tr. okruhů)
2. Švédsko (Jonsson, Nilsson, Ferry, Bergman) -1:11,2 (1)
3. Francie (Jay, Defrasne, Beatrix, Fourcade) -1:16,3 (0)
4. Německo -1:18,3 (2)
5. Rusko -1:35,7 (1)
6. Ukrajina -1:35,7 (0)
...9. ČR (Šlesingr, Dostál, Vítek, Moravec) -2:46,3 (3)

Výsledky - štafeta (4x6 km) ženy:

1. Rusko (Slepcovová, Bulyginová, Achatovová, Jurjevová) 1:14:00,3 (0 tr. okruhů)
2. Německo (Henkelová, Hauswaldová, Neunerová, Hitzerová) -1:43,4 (3)
3. Francie (Brunetová, Becaertová, Carrazová-Collinová, Baillyová) -2:13,8 (2)
4. Polsko -2:29,3 (0)
5. Ukrajina -2:38,3 (1)
6. Bělorusko -2:50,7 (0)
...13. Česko (Vítková, Rezlerová, Vejnarová, Tryznová) -7:18,7 (2)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články