Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Biatlonistka Vítková skončila ve sprintu Světového poháru sedmnáctá

Hochfilzen - Česká biatlonistka Veronika Vítková dosáhla v dnešním sprintu Světového poháru v Hochfilzenu svého nejlepšího výsledku v kariéře. Dvacetiletá rodačka z Vrchlabí odstřílela čistě obě položky a v konečném pořadí dosáhla na 17. místo. Na vítěznou Rusku Světlanu Slepcovovou ztatila minutu a 24 sekund.

Biatlonistka na trati
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Vítková byla na mezičase po druhé střelbě dokonce v elitní desítce, avšak rychlejší běh soupeřek ji v konečném pořadí odsunul o sedm míst níže. Stříbrná medailistka z letošního juniorského světového šampionátu letos poprvé dosáhla na body ve Světovém poháru. Podobně se ji vyvedl individuální závod na předchozím mistrovství světa, kde skončila čtrnáctá.

"O Veronice nyní mohu hovořit jen v superlativech. Potvrdila se moje slova, že se potřebuje jen rozzávodit. Dnes byla perfektní," uvedl spokojený trenér družstva žen Milan Janoušek.

Slepcovová si i přes jednu chybu na střelnici dojela pro premiérové vítězství v sezoně a upevnila si vedoucí pozici v celkovém hodnocení. O necelé tři sekundy za ní skončila její krajanka Jekatěrina Jurjevová, premiérové umístění na stupních vítězů vybojovala Ukrajinka Vita Semerenková.

Zbývající české reprezentantky Zdeňka Vejnarová, Magda Redlerová, Zuzana Tryznová se do bodované čtyřicítky nevešly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články