Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lyžařskou exhibici v Karlových Varech pojede i Razým

Praha - Za účasti reprezentantů pěti zemí se 26. prosince v centru Karlových Varů uskuteční druhý ročník sprinterské exhibice běžců na lyžích. Na trati dlouhé 600 metrů se představí i Aleš Razým, jedenáctý muž víkendového závodu Světového poháru ve sprintu v Davosu. Patronem závodu je obhájce celkového prvenství ve Světovém poháru Lukáš Bauer.

Lukáš Bauer
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Loni na exhibiční závody volnou technikou na třídě T. G. Masaryka přišlo kolem 8000 diváků. Letos organizátoři rozšířili startovní listinu o dvě země - Slovensko a Rakousko, jež přibudou k České republice, Rusku a Německu.

Závodit budou dvoučlenné týmy

Za český tým vedle Razýma pojede Václav Kupilík, v německém dresu poběží Josef Wenzl, vítěz loňského sprintu Světového poháru v Düsseldorfu. "Nepojedou čtyřčlenné, ale pouze dvoučlenné týmy, aby se závod za hodinu a půl stihl," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze za organizátory Martin Müller.

Sníh se aktuálně vyrábí na sjezdovce v Abertamech, potřeba bude zhruba 1500 metrů krychlových. "Už je sníh skoro vyrobený, mělo by se to zrealizovat bez jakýchkoliv problémů," uvedl Müller.

Součástí klání bude i vložený exhibiční závod biatlonisty Michala Šlesingra, proti němuž zřejmě nastoupí Razým. Bauer se závodů nezúčastní. "Je to ještě o den blíž Tour de Ski než loni, ale příští rok by to mohlo klapnout," prohlásil Bauer. Seriál Tour de Ski má v příští sezoně začít až v lednu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články