Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Curlerky na úvod ME těsně podlehly Švédkám, muži přehráli Lotyšsko

České curlerky na úvod mistrovství Evropy v Tallinnu podlehly 5:6 úřadujícím olympijským vítězkám ze Švédska. Tým skipky Anny Kubeškové v utkání proti favoritovi stáhl tříbodovou ztrátu, ale soupeř pod vedením Anny Hasselborgové v závěrečném endu strhl i v obtížné pozici vítězství posledním kamenem na svoji stranu.

Je nám líto, video expirovalo.
Curlerky na úvod ME těsně podlehly olympijským vítězkám

"Pěkný začátek turnaje. Měly jsme těžkého soupeře, který se rozehrával stejně jako my. Jejich taktická chyba v kombinaci s herní chybou způsobila, že jsme dostaly šanci a využily jsme ji," řekla i přes porážku spokojená Kubešková.

Muži v divizi B zahájili vítězně snahu o návrat mezi elitu. Na úvod porazili Lotyšsko přesvědčivě 7:2, zápas skončil už po osmi endech.

Český tým četl led výrazně lépe a dobře útočil. Lotyšům se podařil v podstatě jen třetí a čtvrtý end. Ve třetím uhráli dva body a v následujícím donutili Čechy k zisku jediného bodu.

Pak už proti zlepšujícímu se výkonu českého týmu neměli šanci, ve zbytku zápasu si při vlastní výhodě nechali ukrást celkem pět bodů a zápas předčasně ukončili za stavu 7:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články