Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bauer už nezávodí, jeho tým spoléhá na Smutnou a Černousova, překvapit má Šrail

Jako šéf týmu, servisman, ale už ne jako závodník by se měl v následující sezoně prezentovat Lukáš Bauer. Svůj eD system Bauer Team chce na konci seriálu dálkových běhů na lyžích Ski Classics vidět na třetím místě. Prolog je na programu 30. listopadu v italském Livignu.

Jizerská padesátka 2017
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Lídry týmu jsou Kateřina Smutná a Rus Ilja Černousov. Dalšími členy Jan Šrail či Francouzi Alexis Jeannerod a Roxana Lacroixová, nováčky jsou dva polští běžci a lyžařka i bikerka Tereza Tvarůžková.

"Loni jsme měli cíl páté místo – v sezoně jsme bojovali i o třetí, nakonec z toho bylo čtvrté. S jídlem roste chuť, pokusil jsem se postavit tým s cílem bojovat o top trojku," konstatoval jednačtyřicetiletý Bauer. A že si bere na starost servis lyží, je pro něho výzva. "Když lyže nepojedou, jde to za mnou. Je to zásadní práce pro výsledek a já se toho nebojím," dodal. 

A jako jeden z největších cílů pro svůj tým vidí Jizerskou padesátku. "Hodně se na ni zaměříme, posílíme i servisní tým," řekl. 

Největší hvězdou jeho skupiny je Kateřina Smutná. A co chce od nadcházející sezony loni druhá žena v konečném pořadí? "Minimálně jedno vítězství a nějaká umístění na pódiu, ale nebude to snadné, protože konkurence je silná. Těch holek, které aspirují na stupně vítězů, je rok od roku víc."

Je nám líto, video expirovalo.
Bauerův tým chce na stupně vítězů

Po loňském ročníku zvolila Smutná tříměsíční odpočinek. "Věřím, že mi to spíš prospělo, než uškodilo," konstatovala ženská jednička týmu, jež stejně jako její mužský protějšek Černousov dostala možnost postavit si přípravu podle sebe. "Cítím se dobře, ale musím si ještě dávat pozor na zápěstí, které mě v minulé sezoně trápilo," přiznala. 

Tým měl soustředění v Česku, Francii, Švédsku i jinde. "Myslím, že se příprava hodně podařila a i noví členové do ní dobře zapadli," tvrdil Bauer s tím, že závodníci jsou podle něho v lepší kondici než loni. "Doufám, že se to potvrdí už v Livignu, kde seriál na konci listopadu startuje," dodal šéf týmu a odkazoval na dobré výsledky v závodech na kolečkových lyžích ve Švédsku i mistrovství republiky ve Vesci u Ještědu. 

V minulé sezoně o sobě dal hodně vědět únikem při Vasově běhu Jan Šrail. Ten by letos rád prorazil do nejlepší patnáctky. "Taky se chci pokusit vyhrát nějaké sprinterské prémie a třeba zopakovat něco, jako se povedlo minulý rok na Vasově běhu," řekl muž, který loni v nejslavnějším "long laufu" překvapil, ale do cíle jej nedotáhl. "Zatím nic neplánuji, ale byl to skvělý zážitek a rád bych to zkusil znovu," přiznal běžec na lyžích s tím, že právě tenhle běh patří mezi jeho nejoblíbenější a moc se na něj těší. "Ale hodně důkladně se budu připravovat hlavně na Jizerskou padesátku," potvrdil Šrail slova šéfa týmu.

V přípravě vyhrál Šrail závod na Ještěd na kolečkových lyžích, kde přerušil vládu Petra Nováka. "Zlepšil jsem tam i rekord trati, tak snad jdeme správnou cestou," doufá. 

Bauerův tým spolupracuje s organizací, která se stará o děti se svalovou dystrofií a za každý odjetý kilometr závodního i hobby týmu odvede korunu na konto tohoto sdružení. "Loni jsme jich odjeli přes patnáct tisíc," konstatoval Bauer.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články