Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Česká štafeta bez Bauera doběhla v La Clusaz šestá

La Clusaz (Francie) - Česká štafeta běžců na lyžích bez Lukáše Bauera obsadila na Světovém poháru ve francouzském La Clusaz šesté místo. Závod na 4x10 km vyhráli Norové před Švédskem a domácí Francií.

Po úvodních úsecích, které absolvovali Jiří Magál a Martin Jakš, figuroval český tým na druhé pozici se ztrátou necelých osmi sekund na vedoucí Nory. Milan Šperl následně klesl na čtvrtou příčku, ale dlouho držel kontakt s čelem závodu. Tempo neudržel až v závěru svého úseku a Martinu Koukalovi předával štafetu s téměř šestnáctisekundovým odstupem na první místo.

Český finišman začal po předávce podklouznutím a pádem, poté se marně snažil stíhat vedoucí trojici Francie, Švédsko, Norsko. Naopak jeho manko narůstalo a před Koukala se nakonec dostali ještě Ital Giorgio di Centa a Fin Ville Nousiainen. 

Zatímco v úvodní štafetě ve švédském Gällivare udrželi čeští lyžaři krok s nejlepšími až do finiše a vybojovali čtvrté místo, bez Bauera dnes ztratili na vítězné Nory přes minutu a půl. Vítěz Světového poháru se po jedenácté příčce v sobotním závodu na 30 km s hromadným startem rozhodl štafetu kvůli nachlazení vynechat. 

Výsledky - štafeta 4x10 km: 

1. Norsko I (Hetland, Johnsrud Sundby, Gjerdalen, Northug) 1:39:01,0, 2. Švédsko (Rickardsson, Olsson, Södergren, Hellner) -2,2, 3. Francie I (Gaillard, Vittoz, Manificat, Jonnier) -6,6, 4. Itálie I -1:01,4, 5. Finsko -1:25,9, 6. ČR (Magál, Jakš, Šperl, Koukal) -1:33,6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články