Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Raškův memoriál ovládl Hlava a v Kontinentálním poháru už je třetí

Memoriál Jiřího Rašky ve Frenštátu pod Radhoštěm měl domácího vítěze. Triumf na podniku Kontinentálního poháru si na konto připsal český skokan na lyžích Lukáš Hlava. Na stupně vítězů jej doprovodili Rakušané Florian Altenburger a Philipp Aschenwald, který drží celkové vedení v seriálu. Hlava se v průběžném hodnocení poháru posunul na třetí místo.

Sport
zdroj: ČT4

Sedmý ročník Memoriálu Jiřího Rašky otevřely v pátek a sobotu dva závody žen, které ovládla Japonka Sara Takanašiová. Suverénní skokanka vyhrála i oba předchozí závody Grand Prix v této sezoně. V pátečním závodě byla nejúspěšnější z Češek na 32. místě Marta Křepelková, dvě příčky za ní se umístila Barbora Blažková. V sobotu Blažková obsadila 28. místo, Křepelková byla 37. a na 40. místě skončila Štěpánka Ptáčková.

Do mužského závodu Kontinentálního poháru nastoupila devítka českých reprezentantů, Petr Vaverka však byl diskvalifikován. Hlava předvedl skoky v délce 99 a 103,5 metru a závod vyhrál. Po pátečním třetím místě v polském Szczyrku se podruhé dostal na stupně vítězů, ve Frenštátu triumfoval už potřetí po letech 2012 a 2016.

Je nám líto, video expirovalo.
Hlava ovládl Raškův memoriál ve Frenštátu pod Radhoštěm

"Zdejší můstek mám opravdu rád a vždy se sem budu rád vracet. Doufám, že to svým následovníkům udělám těžké, pokud mne budou chtít (v počtu vítězství) překonat," uvedl v tiskové zprávě Hlava.

Na sedmém místě dnes skončil Čestmír Kožíšek, třetí nejlepší z Čechů Tomáš Vančura se umístil na 38. příčce. Frenštát byl také svědkem rekordu můstku, o který se v prvním kole postaral výkonem 107 metrů Eetu Nousianen. Finský skokan obsadil nakonec čtvrté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články