Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bolavá záda zastavila Ledeckou, ve Winterbergu startovat nebude

Závěrečný paralelní slalom Světového poháru na snowboardu ve Winterbergu se pojede bez Ester Ledecké. Dvojnásobná olympijská vítězka závod vynechá kvůli problémům se zády. Sobotní paralelní slalom bude jen sledovat a po jeho skončení převezme velký křišťálový glóbus za celkový triumf v SP.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Ledecká přijela do Německa ve čtvrtek večer ze švédského Aare, kde ve finále Světového poháru v alpském lyžování nedokončila superobří slalom, v kterém získala v Pchjongčchangu překvapivé olympijské zlato. Důvodem byly bolesti zad, přesto po dojezdu uvažovala, že by v případě zlepšení na prkně startovala.

V pátek odpoledne se definitivně rozhodlo, že nepojede. Nefiguruje ani na startovní listině kvalifikace. "Ester se rozhodla záda šetřit a nenastoupit. Po závodu převezme velký křišťálový glóbus," potvrdil ČTK její manažer Viktor Valta.

Dvaadvacetiletá Ledecká měla jisté třetí vítězství v řadě v hodnocení paralelních disciplín od minulé soboty, kdy vyhrála ve švýcarském Scuolu. Už před čtrnácti dny si zajistila i malý glóbus za paralelní obří slalom.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká nedokončila super-G v Aare, Weiratherová získala malý křišťálový glóbus

Z Winterbergu se olympijská vítězka v paralelním obřím slalomu přesune do Prahy, kde ji v pondělí čekají mediální povinnosti. Pak doufá, že bude jezdit slalomy a obří slalomy kategorie FIS na lyžích. Záležet bude na stavu jejích zad. "Nemělo by to být vážné a čas ukáže, jak rychle bude v pořádku," řekl Valta. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články