Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sledge hokejisté dostali od Američanů desítku a sen o medaili skončil

Touhu českých sledge hokejistů po medaili na paralympijských hrách překazil v Pchjongčchangu favorizovaný celek USA. Ten nastřílel českému celku deset gólů (10:0) a tím výběru trenéra Jiřího Břízy zatarasil cestu do semifinále.

Utkání USA - Česko
zdroj: Reuters

Český celek, který v úvodním utkání podlehl v prodloužení Koreji 2:3, zakončí základní skupinu B už bez šance na postup úterním utkáním proti Japonsku.  

Po porážce s Koreou byla jedinou šancí Čechů zaskočit hráče USA, kteří obhajují zlaté medaile z Vancouveru a Soči. Američtí favorité se ale dostali do vedení už v 64. sekundě a brzy bylo jasné, že překvapení se konat nebude.  

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští sledge hokejisté podlehli USA 0:10

"Vůbec jsme to neodevzdali. Makali jsme až do konce," podotkl po zápase kapitán Zdeněk Šafránek.

Češi jsou po dvou zápasech v tabulce s jedním bodem třetí a na druhou Koreu ztrácejí nedostižné čtyři body. Ve středu a pátek je tak čekají zápasy o páté až osmé místo.

"Musíme si přiznat, že nůžky mezi výkonností nejlepších týmů, jako jsou Kanada a USA, a těmi ostatními se stále více otevírají. Rozdíl v rychlosti a fyzických soubojích byl dnes markantní," uvedl trenér Bříza. "My tu máme partu tatínků, kteří mají dohromady 31 dětí, a hrají proti mladým atletům, bývalým vojákům. Bylo to znát," dodal.

Skupina B:

USA - Česko 10:0 (3:0, 7:0, 0:0) Branky: 9., 13., 19. a 29. Farmer, 2., 25. a 29. Roybal, 28. a 30. Dodson, 22. Wallace.

Pořadí ve skupině: 1. USA 2 zápasy/6 bodů, 2. Korea 2/5, 3. Česko 2/1, 4. Japonsko 2/0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články