Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jansrud má znovu malý glóbus za super-G, Roger si dojel pro šokující bronz

Norský lyžař Kjetil Jansrud obhájil malý křišťálový glóbus za superobří slalom. Trofej si pojistil vítězstvím v domácím závodu Světového poháru v Kvitfjellu, kde ovládl závod v super-G už popáté v kariéře. O šok se postaral Francouz Brice Roger, který si se startovním číslem 49 dojel pro bronz.

Kjetil Jansrud
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

Podobně jako na olympijských hrách v Pchjongčchangu, kde už favoritky oslavovaly stupně vítězů, než jim zlato sebrala Ester Ledecká, se dnes prodral mezi medailisty Roger. Z bronzové příčky o setinu sekundy sesadil Nora Adriana Smisetha Sejersteda.

"Myslel jsem, že mám halucinace. Je to šílené, nevěřil jsem tomu ani trochu. Jelo se mi dobře, ale na stupně vítězů jsem rozhodně nemyslel. V téhle sezoně jsem jezdil lépe sjezdy, nechápu, jak se to mohlo stát," prohlásil Roger.

Jednou, před třemi lety, už byl ve Světovém poháru třetí v super-G v Méribelu. Do elitní desítky se dostal poosmé, v sobotu v Kvitfjellu po sjezdu Top Ten uzavíral. Druhý za Jansrudem skončil Švýcar Beat Feuz se ztrátou 22 setin.

Dvaatřicetiletý Jansrud nedal šanci krajanovi Akselu Lundu Svindalovi ani rakouským pronásledovatelům. Prodloužil tak v super-G norskou dominanci, protože malý glóbus patří této lyžařské velmoci už sedmým rokem v řadě.

Nor získal trofej potřetí v kariéře, což dokázal jako čtvrtý lyžař v historii. Pět malých glóbů za superobří slalom mají Svindal i Hermann Maier a čtyři další legenda Pirmin Zurbriggen.

Poslední superobří slalom lyžaři absolvují ve čtvrtek v Aare, kde začne program finále SP o den dříve sjezdem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články