Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Norové zvítězili na domácí půdě v Oslu, Češi nestartovali

Týmový závod v Oslu vyhráli olympijští vítězové Norové před Polskem a Rakouskem. Češi odjeli na sever Evropy ve dvou, a v závodu tak nestartovali.

Daniel Andre Tande
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Norské kvarteto se představilo v domácím prostředí ve stejném složení jako v Pchjongčchangu a Daniel André Tande, Andreas Stjernen, Johann André Forfang a Robert Johansson navázali na svůj olympijský triumf.

Druhé Poláky porazili rozdílem třídy o téměř 60 bodů a postarali se tak o první norský triumf v SP na Holmenkollenu. Třetí Rakušané naopak předstihli stříbrné olympijské medailisty Němce o pouhé čtyři desetiny bodu.

Závod družstev se započítával do série Raw Air, v níž se během deseti dnů sčítají všechny skoky na čtyřech norských můstcích. Po třech z šestnácti pokusů je v čele pořadí trojnásobný olympijský vítěz Kamil Stoch z Polska, jenž vyhrál páteční kvalifikaci na nedělní individuální závod. V něm se představí i Roman Koudelka, Čestmír Kožíšek nepostoupil.

SP ve skocích na lyžích v Oslu - družstva:

1. Norsko (Tande, Stjernen, Forfang, Johansson) 1098,7 b., 2. Polsko (Kot, Hula, Kubacki, Stoch) 1039,8, 3. Rakousko (Schlierenzauer, Aigner, Hayböck, Kraft) 1010,2, 4. Německo 1009,8, 5. Japonsko 976,6, 6. Slovinsko 974,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články