Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Samková s Hopjákovou nestačily v Erzurumu pouze na favorizované Francouzky

Eva Samková a Vendula Hopjáková byly druhé nejrychlejší v závodu SP ve snowboardcrossu. V Erzurumu je porazily pouze francouzské závodnice Chloé Trespeuchová a Nelly Moenneová Loccozová, které vyhrály i předchozí prosincový závod v Rakousku.

Snowboardcross v Sierra Nevadě (Samková druhá zprava)
zdroj: Reuters

Samková v Turecku navázala na sobotní triumf z individuálního závodu. Necelý měsíc před obhajobou olympijského zlata si připsala osmé vítězství v SP, které věnovala zesnulému otci. Jednadvacetileté Hopjákové pomohla k životnímu výsledku.

Česká dvojice dojela v semifinále druhá za Italkami, ve finále je ale dokázala porazit. Třetí za Samkovou a Hopjákovou skončily Kanaďanky Meryeta Odineová a Zoe Bergermannová.

Reprezentační trenér Marek Jelínek úspěch ocenil. "Je to skvělý výsledek, když si uvědomíte, že si obě v prosinci prošly zraněním ramene, Eva navíc zprávou o smrti táty. Dnes obě ukázaly sílu, Vendy navíc potvrdila, že do světové špičky právem patří i ona," uvedl.

Hopjáková se snažila vyvarovat chyb, které udělala v sobotu. "Vím, kde jsem chybovala včera, dnes jsem zlepšila start, klopenky jsem dnes nedala nejlíp, ale celkově to bylo lepší. Dojela jsem třetí a Eva nás ještě vytáhla na druhé místo," komentovala svůj výkon.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková s Hopjákovou vyjely ve dvojicích druhé místo

Závod SP dvojic ve snowboardcrossu v Erzurumu (Turecko):

Muži: 1. Perathoner, Visintin (It.), 2. Hämmerle, Schairer (Rak.), 3. Holland, Deibold (USA), ...16. Koudelka, Kubičík.

Ženy: 1. Moenneová Loccozová, Trespeuchová (Fr.), 2. Hopjáková, Samková, 3. Odineová, Bergermannová (Kan.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články