Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Češi nestačili na precizní Dány ani Němce

Zatímco v úvodním duelu olympijské kvalifikace čeští curleři vyzráli na Finsko a slavili vítězství, druhý den si připsali dva neúspěchy. V poledním střetnutí nestačili na Dánsko. Precizně hrající soupeř domácí výběr v Plzni jasně přehrál, jednou dokonce získal čtyři body v jednom endu a duel ovládl v poměru 10:4. Večer skip Jiří Snítil a jeho spoluhráči už po devátém endu gratulovali Němcům k výhře 8:4.

Čeští curleři
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Snítilův tým s Dánskem od úvodu zaostával. Rozhodnutí přišlo v šestém endu, kdy Dánové získaly čtyři body, a po dalších dvou v osmém endu se český celek rozhodl dál nepokračovat.

Také ve večerním duelu měli povětšinou navrch čestí protivníci. Výběr kolem skipa Alexandera Baumanna hrál velmi přesně a všichni čtyři hráči měli vysoká procenta úspěšnosti. Naopak Jiřímu Snítilovi se nedařilo podle představ.

Jedinou dvojku uhráli Češi hned v prvním endu, pak už začali dominovat Němci. Šňůra pěti bodů mezi čtvrtým a šestým endem definitivně naklonila misky vah na jejich stranu. Utkání skončilo předčasně už po devátém endu.

"Nehrajeme špatně, ale na takovéto akci musíme být stoprocentní, což jsme bohužel nebyli," řekl viceskip českého týmu Lukáš Klíma.

Na olympiádu do Pchjongčchangu z Plzně postoupí v kategorii žen i mužů dva týmy. K tomu je potřeba po základní části postoupit do tříčlenného play-off. Češi mají na svém kontě jednu výhru a dvě porážky. Šance na postup žijí, ale je třeba se vyvarovat dalšího zaváhání.

Výsledky kvalifikačního turnaje v curlingu o postup na OH

Muži:

ČR - Dánsko 4:10, ČR - Německo 4:8, Itálie - Čína 5:10, Nizozemsko - Německo 3:4, Rusko - Finsko 6:9, Nizozemsko - Finsko 8:4, Dánsko - Čína 5:3, Rusko - Itálie 5:6.

Pořadí: 1. Čína, Dánsko, Německo, Itálie 2 výhry/1 porážka, 5. ČR, Finsko, Nizozemsko, Rusko 1/2.

Ženy:

ČR - Lotyšsko 9:5, ČR - Německo 7:10, Finsko - Čína 0:9, Německo - Dánsko 7:9, Itálie - Finsko 7:4, Čína - Lotyšsko 11:5.

Pořadí: 1. Čína 3/0, 2. Dánsko 2/0, 3. Itálie 1/1, 4. ČR, Německo, Lotyšsko 1/2, 7. Finsko 0/2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články