Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Po výhře nad Lotyškami další porážka. České curlerky podlehly po velkém boji Němkám

Na nepovedený závěr a ztrátu vyhraného duelu s Čínou české curlerky na olympijské kvalifikaci v Plzni zareagovaly ranním vítězstvím nad Lotyšskem 9:5. Jenže odpoledne podlehla sestava kolem skipky Anny Kubeškové Německu 7:10. Pokud chtějí Češky oživit šance na postup na olympijské hry, měly by už jen vítězit. Přímý přenos čtvrtečních zápasů sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz. Utkání Česko Dánsko startuje v 9:00, v 18:55 je pak na programu duel Česko - Finsko.

České curlerky
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Shan Yuqi

Po rozpačitém začátku odpoledního duelu s Německem zahrála Kubešková skvělý závěrečný kámen a ve druhém endu vybojovala trojku. Jenže to byl pohříchu poslední vyšší bodový zisk českých hráček při výhodě. Naopak Němky dokázaly několikrát bodovat dvojkou.

Kubešková a spol. se nevzdávaly a v předposlední části při výhodě posledního německého kamene vyrovnaly. V dramatické koncovce bylo k vidění hned několik velmi povedených pokusů. Kubeškové poslední kámen však nebyl natolik přesný, aby zůstal stát nejblíže středu, a Němky se mohly radovat z tříbodového zisku.

"Ta strana dráhy moc netočila, takže jsme očekávaly, že tam bude problém zajet. Kámen byl bohužel trochu delší," popsala závěr viceskipka českého týmu Alžběta Baudyšová.

Povinné vítězství nad Lotyšskem

Lotyšky, které jsou na turnaji asi největším outsiderem, v úvodním úterním duelu nečekaně zvítězily nad Německem. V ranním utkání s Českem to byl ale domácí výběr, kdo od prvního endu na ledové ploše dominoval i díky velké podpoře fanoušků.

Česky získaly po dvou bodech v prvním, třetím, pátém a sedmém endu. To jejich soupeřky získávaly téměř celou dobu po bodu a na dobře hrající sestavu kolem skipky Kubeškové výkonostně nestačily.

"Konec nám vyšel lépe než proti Číně a až do závěrečných hodů jsme zůstaly koncentrované. Myslím, že se mi v druhé polovině dařilo lépe než v úterý a bylo to znát," prohlásila po výhře Kubešková, jež pochválila i publikum. "Je skvělé si zahrát před domácími fanoušky. Pomáhají nám k lepším výkonům," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Kubešková po výhře nad Lotyšskem: Tentokrát se nám povedla i druhá část

Češkám momentálně ve skupině patří dělené čtvrté místo s oběma dnešními soupeřkami. Hned ve čtvrtek ráno je čeká klíčový zápas proti prozatím suverénním Dánkám, odpoledne poté naopak s doposud dvakrát poraženým Finskem.

Tři nejlepší družstva projdou do play-off. Vítěz základní části se střetne s druhým o jedno místo na olympiádě a poražený vyzve třetího v utkání o to druhé.

"Pokud zvládneme vyhrát všechny následující zápasy, tak by nám play-off nemělo uniknout. Každý může vyhrát nebo prohrát s každým. Snad nám bude štěstí přát," uvedla Baudyšová.

Kvalifikační turnaj v curlingu o postup na OH v Pchjongčchangu 2018 v Plzni:

Muži:

ČR - Dánsko 4:10, ČR - Německo 4:8, Itálie - Čína 5:10, Nizozemsko - Německo 3:4, Rusko - Finsko 6:9, Nizozemsko - Finsko 8:4, Dánsko - Čína 5:3, Rusko - Itálie 5:6.

Pořadí: 1. Čína, Dánsko, Německo, Itálie 2 výhry/1 porážka, 5. ČR, Finsko, Nizozemsko, Rusko 1/2.

Ženy:

ČR - Lotyšsko 9:5, ČR - Německo 7:10, Finsko - Čína 0:9, Německo - Dánsko 7:9, Itálie - Finsko 7:4, Čína - Lotyšsko 11:5.

Pořadí: 1. Čína 3/0, 2. Dánsko 2/0, 3. Itálie 1/1, 4. ČR, Německo, Lotyšsko 1/2, 7. Finsko 0/2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články