V tréninku zdolala i Vonnovou a vyhrála. Já tomu ale velkou váhu nepřikládám, řekla Ledecká

Za sebou nechala všechny včetně hvězdné Lindsey Vonnové. Ester Ledeckou však vítězství ve čtvrtečním tréninku na sjezd Světového poháru v Lake Louise nechává v klidu. Česká reprezentantka, jež se prosazuje na lyžích i na snowboardu, cítila v jízdě rezervy, takže ji výsledek překvapil. Za podstatné navíc považuje závody.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP/ autor: Frank Gunn

Dvaadvacetiletá Ledecká v tréninkové jízdě porazila o 15 setin sekundy americkou hvězdu Lindsey Vonnovou. "Já bych nedělala z komára velblouda. Tohle jsou jen první známky toho, že umím jet rychle a že lyže byly dobře připravené. Nic víc," uvedla Ledecká.

Bývalý sjezdař Ondřej Bank, který je členem jejího týmu, to pro ni popsal jako "senzační, i když bezvýznamný výsledek". Svěřil se, že sám bude jednou dětem vyprávět o tom, jak na olympijských hrách v Soči vyhrál poslední trénink sjezdu před superkombinací.

"Zasmáli jsme se tomu stejně tak od srdce jako tomu, když na mě z auta šéftrenér Rakušanek teď po tréninku dělal 'tytyty'," vyprávěla Ledecká.

Nejrychlejší čas v tréninku už dvojnásobná mistryně světa ve snowboardingu zajela letos v lednu před sjezdem SP v Zauchensee. "Ale je to stejné, jako bych oslavovala kvalifikační jízdu na snowboardu. Nic důležitého," poznamenala. V Zauchensee potom v závodě obsadila 36. místo.

"Závod končí, až když projedou všechny holky cílem. Musím ještě hodně trénovat a poznávat trať. Zkušenosti všech ostatních sjezdařek i konkrétně s touto tratí jsou letité," upozornila mistryně světa na snowboardu.

Pochybovala také, že soupeřky jely úplně naplno. "Osobně si myslím, že holky jely schválně pomalu a cestou brzdily, aby mi udělaly radost," dodala s úsměvem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články