Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jansrud vyhrál první super-G sezony v Lake Louise

Skvělý vstup do sezony měl v Lake Louise norský lyžař Kjetil Jansrud. Sezonu, v níž bude obhajovat olympijské zlato, začal vítězstvím v superobřím slalomu. Na sjezdovce porazil Maxe Franze a Hannese Reichelta. Český sjezdař Jan Hudec závod nedokončil.

Je nám líto, video expirovalo.
Olympijský šampion Jansrud vyhrál první super-G v sezoně

Jansrud vybojoval jubilejní dvacátý triumf v SP a desátý v super-G. Po třetím závodě sezony se nyní ujal vedení v průběžném pohárovém pořadí. "Bylo to těžké super-G. Sníh byl měkčí, než se čekalo. Hannes a já jsme měli s nižšími startovními čísly rozhodně výhodu, Max (s číslem 17) jel extrémně dobře. Být mezi dvěma Rakušany na stupních vítězů je pěkné," pochvaloval si.

Medailisté ze sobotního sjezdu v kanadském středisku výsledek nezopakovali. Nejlépe z nich si vedl Nor Aksel Lund Svindal, který k třetímu místu přidal páté. Porazil ho ještě krajan Aleksander Aamodt Kilde.

Švýcar Beat Feuz se den po triumfu nevešel do elitní desítky, stříbrný Matthias Mayer z Rakouska do cíle nedojel. Závod nedokončil například ani domácí Erik Guay, který v únoru ve Svatém Mořici nečekaně připravil Jansruda o titul mistra světa.

SP v sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada):

Muži - superobří slalom: 1. Jansrud (Nor.) 1:30,76, 2. Franz -0,28, 3. Reichelt (oba Rak.) -0,32, 4. Kilde -0,41, 5. Svindal (oba Nor.) -0,52, 6. Innerhofer -1,05, 7. Paris -1,10, 8. Fill (všichni It.) -1,15, 9. Kriechmayr (Rak.) -1,16, 10. Ferstl (Něm.) -1,17, ...Hudec (ČR) nedokončil.

Průběžné pořadí SP (po 3 z 37 závodů): 1. Jansrud 145, 2. Feuz (Švýc.) 122, 3. Svindal 105, 4. Franz 104, 5. Neureuther (Něm.) 100, 6. Kilde 90.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články