Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sáblíková suverénně vyhrála berlínský závod SP na 3000 metrů

Berlín - Rychlobruslařka Martina Sáblíková si dnes připsala v prvním dílu Světového poháru v Berlíně suverénní vítězství na jedné ze svých oblíbených tratí - 3 000 metrů. Trojnásobná mistryně světa vyhrála s náskokem téměř tří a půl sekundy v nejlepším čase nové sezony 4:03,70 a zahájila tak úspěšně pouť za obhajobou celkového triumfu v seriálu na dlouhých tratích z předchozích dvou ročníků.

Martina Sáblíková
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Jednadvacetiletá Sáblíková se v pátek rozehřála pátým místem na poloviční trati a dnes na své oblíbené distanci deklasovala konkurenci. Němku Danielu Anschützovou-Thomsovou porazila v přímém souboji o 3,38 sekundy, třetí Masako Hozumiová z Japonska byla zpět už o více než čtyři sekundy. Vítězka páteční patnáctistovky Kristina Grovesová z Kanady skončila těsně pod stupni vítězů, německá legenda Claudia Pechsteinová byla na své domácí dráze pátá.

Pro nejlepší českou sportovkyni loňského roku Sáblíkovou bylo dnešní vítězství jubilejní desáté ve Světovém poháru. V divizi B startovaly i její dvě reprezentační kolegyně - Andrea Jirků dojela devátá v čase 4:21,36 a připsala si jeden bod do hodnocení SP, šestnáctiletá debutantka Karolína Erbanová byla devatenáctá za výkon 4:30,99.

Dnešní sprint na 500 metrů vyhrál Japonec Jodži Kato v rekordu dráhy 34,70. O patnáct setin tak překonal pět let starý nejlepší berlínský čas Kanaďana Jeremyho Wotherspoona, jenž dnes po pádu v zatáčce ani nedojel do cíle. Světový rekordman skončil s podezřením na zlomené předloktí v nemocnici.

Wotherspoon tak napodobil svého krajana Mikea Irelanda, jenž si v pátečním prvním závodu vykloubil rameno. Celkově došlo na pětistovce v Berlíně k pěti pádům.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články