Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Po vítězném startu dvě zaváhání. Curlerky podlehly na MS Ruskám a Italkám

Peking - Třízápasová vítězná šňůra, kterou české curlerky vstoupily do světového šampionátu v Číně, je u konce. Třetí hrací den šampionátu týmu kapitánky Anny Kubeškové výsledkově nevyšel. Nejprve Češky nestačily na Rusko 7:9, následně byly nad jejich síly také Italky, se kterými prohrály 6:8. 

České curlerky
zdroj: WCF autor: Jeffrey Au

Tým 26leté ruské skipky Anny Sidorovové, který na posledních třech mistrovstvích dosáhl vždy na bronz, byl většinu utkání napřed. Rytmus utkání vtiskl 3. end, ve kterém Rusky zapsaly zisk tří bodů a odskočily do vedení 4:1. Češkám se podařilo odpovědět a po dvoubodových počinech ve 4. a 6. endu srovnaly na 5:5. 

Jako klíčový se ukázal end číslo 8, ve kterém měly za stavu 5:6 Češky výhodu posledního kamene. Jenže Rusky využily několika českých nepřesností ve hře a připravily Anně Kubeškové poměrně složitou situaci, kdy v přední části cílových kruhů dobře rozmístily trojici svých kamenů. Česká kapitánka tak musela poslední pokus umístit přímo na střed. Podobně zachránila situaci ve včerejším utkání s Čínou, jenže tentokrát byl její kámen krátký a Rusky se tříbodovou krádeží dostaly do rozhodujícího vedení 9:5. Češky už v závěru jen upravily skóre na konečných 9:7.

V následném duelu s Italkami o všem podstatném rozhodl 5. end, ve kterém Češky inkasovaly pětku. Takto vysoký počet bodů obdržely na turnaji poprvé. Došlo k tomu v situaci, kdy italský tým dokázal v závěru endu vyrazit dva české kameny z kruhů a Anně Kubeškové už se nepodařilo zůstat ve hře. Její protivnice Diana Gaspariová české kameny odstranila a Italky rázem získaly velmi slušný náskok 6:3.

Když pak hned v dalším dějství Češky nezužitkovaly výhodu posledního kamene a dovolily Italkám skórovat za bod, nevypadalo to s českými nadějemi zrovna optimisticky. V koncovce utkání ale Češky zpřesněnou hrou na Itálii zatlačily a dokázaly dvakrát bodovat proti italské výhodě. Za stavu 6:8 už si ale Italky 10. end zkušeně pohlídaly.

Český tým tak po třech dnech základní fáze spadl s bilancí 3-2 na průběžnou pátou pozici. Zítra čekají Annu Kubeškovou a spol. opět dva zápasy, a to s celky světové extratřídy. Nejprve narazí na Švédky, se kterými vysoko prohrály v semifinále loňského ME. Dál je čekají Švýcarky. Tým Aliny Pätzové - mistryně světa ze Sappora 2015 - v Pekingu ještě neprohrál a rozhodně patří k medailovým kandidátům.

Výsledky mistrovství světa v curlingu žen:

Rusko - Česko 9:7, Itálie - Česko 8:6, Švédsko - Německo 6:4, Korea - Dánsko 8:7, Kanada - USA 7:5, Čína - Korea 7:6, Švýcarsko - Rusko 12:7, Skotsko - Dánsko 7:2.

Průběžné pořadí: 1. Kanada a Švýcarsko 4 zápasy/4 výhry, 3. Skotsko a Švédsko 4/3, 5. Česko 5/3.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články