Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Jansrud vedení ve sjezdu neudržel, malý glóbus obhájil Ital Fill

Aspen (USA) – Do závěrečného sjezdu vstupoval s náskokem 33 bodů, Nor Kjetil Jansrud však na celkový triumf v nejrychlejší disciplíně Světového poháru nedosáhl. V Aspenu obsadil až jedenácté místo a v konečném pořadí ho předstihl Ital Peter Fill. Tomu k obhajobě malého křišťálového glóbu stačilo druhé místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Peter Fill má glóbus za sjezd

Fill a Jansrud byli před finále už jedinými dvěma sjezdaři, kteří o trofej bojovali. Oba mohli hodnocení disciplíny vyhrát podruhé v kariéře. Čtyřiatřicetiletý Ital nakonec prohrál v Aspenu jen s krajanem Dominikem Parisem, který byl rychlejší o osm setin sekundy. Jansrud, vítěz sjezdařského hodnocení z roku 2015, za Parisem zaostal o 54 setin a na jedenáctém místě výrazně bodově ztratil.

"Doufal jsem, že to bude stačit. Teď jsem nesmírně šťastný, je to úžasné," radoval se Fill, jenž malý křišťálový glóbus získal se ziskem 454 bodů, přestože v této sezoně nevyhrál ani jeden sjezd.

"Není snadné vyhrát závod. Když je ale člověk stabilně v popředí, tak to taky není špatné. Na glóbus už jsem nemyslel a nakonec to ještě vyšlo," dodal Ital, který stanul v osmi závodech pětkrát na stupních vítězů, čtyřikrát byl druhý a jednou třetí.

Jansrud v konečném pořadí disciplíny prohrál o 23 bodů, ačkoliv dva sjezdy v sezoně vyhrál. Fill ale bodoval ve všech závodech a jeho nejhorším umístěním bylo 18. místo. Jansrud byl na stupních vítězů čtyřikrát, jenže v Kitzbühelu skončil až na 36. pozici.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články