Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Akrobatické skoky ovládli Američané, Caldwellová zazářila čtyřmi vruty

Sierra Nevada - Soutěž v akrobatických skocích na lyžích na mistrovství světa ve Španělsku ovládli reprezentanti Spojených států. Šampiony se v Sierra Nevadě stali Jonathon Lillis a Ashley Caldwellová, která si zlato zasloužila perfektně provedeným trojným saltem se čtyřmi vruty.

Ashley Caldwellová
zdroj: Reuters autor: Paul Hanna

Třiadvacetiletá Caldwellová vyhrála už kvalifikaci a v rozhodujícím třetím finálovém kole získala titul jednoznačně díky skóre 109,29.

Druhá skončila Australanka Danielle Scottová (94,29), bronz získala stříbrná z olympijských her Sü Meng-tchao z Číny (91,65). Australská obhájkyně titulu Laura Peelová vypadla ve druhém finálovém kole.

Zatímco Caldwellová už má na kontě šest vítězství ve Světovém poháru a patřila do okruhu favoritek, triumf jejího reprezentačního kolegy Lillise je velkým překvapením. Dvaadvacetiletý Američan ještě nikdy závod SP nevyhrál a jeho maximem je jedno druhé místo.

Z kvalifikace sice postoupil až jako šestý, ale v rozhodující fázi jeho výkon gradoval a svůj nejlepší skok dne předvedl ve třetím finále. S 125,79 bodu zvítězil před obhájcem titulu Čchi Kuang-pchu z Číny (120,36) a Australanem Davidem Morrisem (114,93).

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu:

Akrobatické skoky:

Muži: 1. Lillis (USA) 125,79, 2. Čchi Kuang-pchu (Čína) 120,36, 3. Morris (Austr.) 114,93.

Ženy: 1. Caldwellová (USA) 109,29, 2. Scottová (Austr.) 94,47, 3. Sü Meng-tchao (Čína) 91,65.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články