Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Úvodní závod sdruženářů naprosto ovládli Němci, zlato obhájil Rydzek

Lahti (Finsko) – První místo Němec, druhé také, třetí rovněž a čtvrté jakbysmet. Úvodní závod sdruženářů na mistrovství světa v Lahti se podle výsledků změnil téměř v německý šampionát. Z obhajoby zlata se radoval Johannes Rydzek. Stříbro bral vítěz skokanské části na středním můstku Eric Frnzel a třetí cílem projel Björn Kircheisen. Nejlepší z českých reprezentantů byl Miroslav Dvořák, který desetikilometrový běh dokončil na 28. místě.

Češi ztratili šanci na lepší umístění už ve skokanské části. Dvořák vybíhal z 37. místa a jeho konečné 28. místo je o dvě příčky lepší než předloni ve Falunu. Tomáš Portyk skončil čtyřicátý, nováčci na MS Jan Vytrval a Lukáš Daněk obsadili 48. a 50. místo.

"Skok nebyl nic moc, běh možná trošku lepší, ale jsou tam velké rezervy. Myslel jsem si, kdyby se všechno povedlo, tak bych mohl být kolem patnáctky, tohle je silně za očekáváním," řekl České televizi Dvořák, který je na šestém světovém šampionátu a jeho nejlepším výsledkem je 16. místo z Liberce 2009.

Rydzek vyrazil do běžecké části 14 sekund po Frenzelovi, ale brzy ho dostihl a prvních pět kilometrů absolvovali spolu. Při výjezdu ze stadionu do druhé půlku běhu Rydzek v kopci nastoupil, krajanovi ujel a cílem projel bezpečně jako vítěz.

"Věděl jsem, že jsem na tom dobře, a tohle je pro mě nejzářivější den," řekl Rydzek.

O bronz jelo skoro celý závod třináct sdruženářů, ale většinou se o tempo starali Němci. Kircheisen s Riesslem skupině v posledním kole po dvou razantních nástupech ujeli a první jmenovaný získal pátý individuální cenný kov z MS.

Pětadvacetiletý Rydzek zvítězil předloni ve Falunu a nyní je po deseti letech prvním sdruženářem, který na středním můstku obhájil titul. V roce 2007 v Sapporu završil jeho krajan Ronny Ackermann na středním můstku zlatý hattrick.

Severská kombinace (střední můstek/běh 10 km):

1. Rydzek 26:19,6, 2. Frenzel -14,9, 3. Kircheisen -30,0, 4. Riessle (všichni Něm.) -32,2, 5. A. Watabe (Jap.) -32,3, 6. Braud (Fr.) -36,0, 7. Gruber -39,1, 8. Orter (oba Rak.) -40,3, 9. Hirvonen (Fin.) -45,1, 10. Krog (Nor.) -45,3, ...28. Dvořák -2:07,1, 40. Portyk -3:09,0, 48. Vytrval -4:39,5, 50. Daněk (všichni ČR) -5:26,4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články