Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Mezi můstky a trávníkem. Portyk v Lomnici zkoušel více sportů

Lomnice nad Popelkou - Východočeská Lomnice nad Popelkou je domovem předního českého skokana Romana Koudelky. V šestitisícovém městě ale mezi můstky vyrůstal také Tomáš Portyk, který patří mezi tuzemskou špičku v severské kombinaci. Portyka kromě skákání přitahoval i fotbal, kterému se léta věnoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Portyk vyrůstal mezi můstky, tratěmi a trávníkem

Ačkoliv v Lomnici žije jen něco málo přes pět tisíc obyvatel, vychovala několik známých sportovců. "V Lomnici jsou děti jeden den v lyžařském areálu, aby poté šly na můstky, nebo hrály fotbal či hokej. Jsou tady různé sporty a na to, jak malé je to město, tak tu vyrostlo množství sportovců," líčí Portyk prostředí malého městečka v Podkrkonoší. 

Na rozdíl od skokanského specialisty Koudelky se Portyk odmala pohyboval na různých sportovištích. "Míchal jsem to všechno dohromady," říká český sdruženář. Zvlášť silně ho ale vždy přitahoval fotbal. "Měl jsem dovolené, že jsem mohl absolvovat třeba jen jeden trénink v týdnu, a pak jsem rovnou šel o víkendu na zápas. Trenéři mě strkali do zálohy, abych to všechno oběhal," dodává.

Fotbalu se věnoval osm let, byl to ale vždy sport číslo dva - tím hlavním byla severská kombinace. "Přednost vždycky měly lyže," popisuje. "Jsem ale fanoušek a sleduju v televizi, co můžu. Nejvíce oblíbeného mám Cristiana Ronalda," uzavírá.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články