Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň bude hostit curlingovou bitvu o olympijské hry

Plzeň – Olympijskou curlingovou kvalifikaci bude hostit plzeňská hala Košutka. Od 5. do 10. prosince zde bude bojovat osm ženských a stejný počet mužských týmů. Do korejského Pchjongčchangu se kvalifikují první a druhé celky.

Curling
zdroj: World Curling Federation autor: worldcurling.org

"Jsme velmi poctěni, že nám bylo přiděleno pořádání olympijské kvalifikace a že můžeme udělat reklamu našemu sportu v České republice a uvnitř curlingové komunity. Bude to poprvé, kdy budeme organizovat mezinárodní curlingovou akci mimo Prahu," uvedl šéf českého curlingu David Šik.

Česká curlingová asociace bude hostit vrcholnou mezinárodní akci potřetí v historii. V roce 2011 pořádala světový šampionát vozíčkářů a dva roky před tím mistrovství Evropy smíšených týmů, pokaždé ovšem v hlavním městě.

"Těšíme se, až přivítáme všechny účastníky a fanoušky z celého světa. Pokusíme se udělat vše pro to, aby byla jejich účast nezapomenutelná, i když ne všichni naplní své curlingové ambice," prohlásil Šik.

Češi v Plzni budou, Češky mají ještě šanci na přímý postup

Po mistrovstvích světa mužů a žen, která proběhnou od poloviny března do začátku dubna v Pekingu a Edmontonu, bude známa šestnáctka kvalifikantů. Jistá místa má pořadatelská Korea, o ostatních rozhodne počet kvalifikačních bodů podle loňského a letošního světového šampionátu.

Český mužský tým už nemá šanci dostat se na Hry přímo, kvalifikační turnaj má však zajištěn. Ženy budou hrát v Plzni, pokud na světovém šampionátu nezískají velký počet bodů. Ani postup do semifinále nemusí ale pro přímý postup do Pchjongčchangu stačit.

Čeští curleři si olympijskou kvalifikaci vyzkoušeli už při její premiéře před čtyřmi lety, postup do Soči nakonec v německém Füssenu týmu vedenému skipem Jiřím Snítilem těsně unikl.

Curling bude mít na olympijských hrách v Pchjongčchangu tři disciplíny. Vedle tradiční týmové soutěže žen a mužů se pod pěti kruhy premiérově představí smíšené dvojice. Osm týmů pro mix se kvalifikuje podle bodového žebříčku na základě umístění na MS 2016 a 2017.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články