Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Sáblíková: Během trojky to vypadalo na debakl, ale jsem ve hře o medaile

Heerenveen – Obhajoba loňského titulu se v polovině víceboje na mistrovství Evropy viditelně vzdaluje. Rychlobruslařce Martině Sáblíkové patří po úvodních dvou disciplínách (500 a 3000 metrů) třetí místo. Sama ví, že ztráta více než 3 sekundy na vedoucí Ireen Wüstovou z pořadatelského Nizozemska je značná. Víru ve vlastní schopnosti ovšem neztrácí a hodlá minimálně udržet medailovou pozici. Přímý přenos z jízdy na 1500 m sledujte od 10:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Martina Sáblíková během evropského šampionátu v Heerenveenu
zdroj: AP autor: Patrick Post

"Zatím je to docela dobré. Pětistovka byla super, až na úvodní stovku. Trojka za 4:04 je také docela slušná. Sice se mi v průběhu jízdy zdálo trošku o čertech, ale ve hře o medaile jsem. Spíše si ji budu hájit, aby nikdo náhodou nepřiskočil zezadu," řekla Sáblíková.

Trojnásobná olympijská vítězka sice vzhledem k porážce s Wüstovou v závodě na 3000 metrů přišla o více než roční neporazitelnost na dlouhých tratích, ale své vystoupení hodnotila veskrze pozitivně.

"Já jsem spokojená. Neberu to tragicky. Pokud jsem mezi třema, je to super. Trojka se dnes z mého pohledu vyvíjela hrozně a vypadalo to na debakl. Myslela jsem si, že jedu na 4:10. Nakonec to nedopadlo tak špatně," uvedla svěřenkyně trenéra Petra Nováka.

Sáblíková už před začátkem ME tvrdila, že Wüstová bude hlavní favoritkou závodu. A domácí hvězda prognózy potvrdila. "Když jsem viděla, jak mi na trojce ujíždí, a po třech kolech jsem dostávala sto metrů, tak jsem doufala, že tam Petr hodí ručník," pokračovala.

V průběhu druhé disciplíny totiž na Wüstovou ztrácela přes pět vteřin, jenže v závěru ztrátu výrazně snížila. "Petr mi zakřičel, že jsem zajela kolo rychleji než ona, tak jsem dostala energii a říkala si, že to stáhnu alespoň na padesát metrů," dodala s úsměvem.

Rodačka z Nového Města na Moravě zajela čas 4:04,73 a za viditelně zpomalující Wüstovou zaostala o 80 setin sekundy. "Když jsem vyjela z poslední zatáčky, tak jsem viděla, že není tak daleko, a snažila jsem se s tím něco udělat," zakončila Sáblíková.

Program 2. dne rychlobruslařského víceboje na ME

10:55 - 1500 metrů (ČT sport a ctsport.cz)

13:45 - 5000 metrů (ctsport.cz)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články