Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Další trest za doping pro ruské sportovce. Čtyři skeletonisté nesmí závodit

Lausanne – Hned čtveřice ruských skeletonistů má nově pozastavenou činnost. Mezinárodní federace bobového sportu a skeletonu jména potrestaných nezveřejnila, ale případ souvisí s vyšetřováním Mezinárodního olympijského výboru (MOV) v důsledku zveřejnění zprávy o řízeném dopingu v Rusku, konkrétně při zimních olympijských hrách v Soči v roce 2014.

Rus Alexandr Treťjakov
zdroj: ČTK/AP autor: Michael Sohn

Na minulých zimních hrách startovalo šest ruských reprezentantů, Alexandr Treťjakov vybojoval zlatou medaili, Jelena Nikitinová bronzovou. V Soči vedl tým německý kouč Willi Schneider, který v ruských médiích vyloučil, že by sportovci užívali zakázané látky.

Před Vánocemi MOV oznámil, že zahájil disciplinární řízení s 28 ruskými sportovci, u nichž existuje podezření z manipulace se vzorky na předloňské olympiádě v Soči. Dosud vyšlo najevo, že se jedná ve dvou případech o biatlonisty a v šesti o běžce na lyžích. Všichni mají předběžně zastavenou činnost.

Po zveřejnění druhé části zprávy vyšetřovatele Světové antidopingové agentury (WADA) Richarda McLarena už Rusko přišlo i o pořadatelství několika sportovních akcí, mezi nimi také o mistrovství světa v jízdě na bobech a skeletonu. Místo v Soči se šampionát uskuteční od 13. do 26. února v německém Königsee.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články