Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sarrazin i s jednou hůlkou opanoval paralelní slalom v Alta Badii

Alta Badia – Nečekaného vítěze poznal Světový pohár v alpském lyžování. Pod umělými světly v italské Alta Badii senzačně triumfoval Cyprien Sarrazin z Francie. Paralelní obří slalom zvládl nejrychleji i přesto, že finále proti Švýcarovi Carlu Jankovi absolvoval jen s jednou hůlkou.

Cyprien Sarrazin se raduje po triumfu v Alta Badii
zdroj: AP autor: Marco Trovati

Dvaadvacetiletý Sarrazin naskočil do koloběhu Světového poháru letos v únoru a dosud bodoval třikrát, nejlépe za 24. místo. Na Apeninském poloostrově byl ovšem nejrychlejším z dvaatřiceti lyžařů včetně rakouské hvězdy Hirschera, olympijského šampiona z Her ve Vancouveru, Janky nebo loňského vítěze premiérového závodu Jansruda z Norska.

"Dnešek je úžasným dnem. Vyhrát jen s jednou hůlkou, to je neuvěřitelné," řekl Sarrazin, který hůlku ztratil hned na startu. V souboji muže proti muži Janka porazil o desetinu sekundy. Jansrud skončil třetí.

Mohl se však radovat z nově udělované Südtirol Ski Trophy pro nejlepšího muže všech čtyř podniků v Dolomitech (v Alta Badii a Val Gardeně). Spolu s ní obdržel prémii 20 000 eur (540 tisíc korun).

Je nám líto, video expirovalo.
Paralelní obří slalom v Alta Badii vyhrál Sarrazin

Hirscher, lídr Světového poháru a vítěz klasického obřího slalomu na Gran Rise z neděle, vypadl stejně jako před rokem už během prvního kola. V součtu dvou jízd s jiným francouzským outsiderem Stevem Missillierem prohrál o šest setin. Čeští lyžaři na startu nebyli.

Chyběl i úřadující mistr světa a olympijský šampion ze Soči Ted Ligety, který po lednové operaci kolene laboruje se zády. I kvůli tomu nedokončil nedělní závod. "Dostávám injekce, ale pořád to není dobré," posteskl si americký lyžař.

SP v sjezdovém lyžování v Alta Badii (Itálie):

Muži - paralelní obří slalom: 1. Sarrazin (Fr.), 2. Janka (Švýc.), 3. Jansrud, 4. Haugen (oba Nor.), 5. Myhrer (Švéd.), 6. Luitz (Něm.), 7. Caviezel (Švýc.), 8. Faivre, 9. Pinturault (oba Fr.), 10. Kristoffersen (Nor.).

Průběžné pořadí obřího slalomu (po 5 z 9 závodů): 1. Hirscher (Rak.) 353, 2. Pinturault 289, 3. Faivre 270, 4. Kristoffersen 182, 5. Neureuther (Něm.) 173, 6. Myhrer 127.

Průběžné pořadí SP (po 10 závodech): 1. Hirscher 553, 2. Jansrud 382, 3. Pinturault 313, 4. Kristoffersen 282, 5. Faivre 270, 6. Neureuther 223, ...87. Krýzl (ČR) 16.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články