Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Ledecká hodlá nadále posouvat své limity, chce uspět na lyžích i na prkně

Praha – Zimní obojživelnice Ester Ledecká, úřadující světová šampionka ve snowboardingu, se bude kromě své elitní disciplíny opět snažit prorazit také v alpském lyžování. Loni bodovaným umístěním dokázala, že i zde může směle soupeřit s elitou. K dosažení hlavního cíle, kterým je postup na mistrovství světa v obou výše zmíněných odvětvích, mají rodačce z Prahy pomoci noví trenéři. Reportáž o talentované závodnici sledujte v rámci Olympijského magazínu od 16:20 na ČT sport nebo v páteční repríze od 15:30.

V minulé sezoně vyhrála celkové hodnocení Světového poháru ve snowboardingu, letos však s obhajobou nepočítá. Nezúčastní se totiž všech závodů a body jí nejspíš budou chybět. Důvodem je výraznější zapojení do kolotoče závodů v alpském lyžování, což by mělo zvýšit naděje k účasti na mistrovství světa.

"Chtěla bych být první, kdo se bude schopen nominovat ve snowboardingu i v lyžování na světový šampionát," prohlásila Ledecká. Aby mohla naplno využít nesporný potenciál a dosáhnout svých snů, angažovala do týmu Tomáše Banka. Dlouholetého kouče Ondřeje Banka, nejlepšího českého lyžaře poslední dekády.

Pro změnu se poměrně překvapivě rozhodla i ve snowboardingu. Rakušana Richarda Pickla nahradila Erichem Pramsohlerem. "S rakouským trenérem jsme udělali velký kus práce, ale během poslední sezony jsem cítila, že už mě nikam výrazně neposouvá. Objevily se i určité technické neshody," okomentovala svůj krok.

Hned na prvním setkání od Pramsohlera slyšela: "Mockrát asi neuslyšíš, že jsem spokojený. Vždycky ti řeknu, že to nebylo dobrý a musíš pracovat na tomhle a na tomhle." A to se Ledecké líbí. "U minulého kouče jsem měla pocit, že občas řekl: S tím nic nedělej, je to perfektní," pokračovala.

Pod vedením bývalého trenéra italského národního týmu absolvovala také soustředění v Chile a v Itálii. "Našel jiné věci, na kterých by se dalo pracovat, což jsem opravdu potřebovala. Připadá mi totiž, že je pořád prostor ke zlepšení," uvedla Ledecká.

V nadcházejícím ročníku bude výraznou postavou i díky originálním kombinézám, které navrhl její bratr Jonáš. Připomínají kostýmy komiksových hrdinů – Iron Mana a Kapitána Ameriky.

"Těším se, až nastoupím na start a každý uvidí, že mám nejkrásnější komplet. Potom je v podstatě jedno, jaký výsledek zajedu. Hlavní bude, že u toho budu fantasticky vypadat," dodala s úsměvem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články