Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Biatlonový areál v Novém Městě se probouzí, rostou mobilní tribuny

Nové Město na Moravě - Do Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě zbývá ještě šest týdnů, už nyní však dochází k výstavbě mobilních tribun. Stejně jako během předcházejících ročníků či světového šampionátu budou přímo na stadionu a nově také u tratí. Jedna nad tunelem, druhá pod ním a třetí v Modřínovém háji. 

Ve Vysočina aréně rostou tribuny
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Vysočina aréna bude schopna pojmout dvacet tisíc diváků, na tratích bude prostor pro dalších deset tisíc. "Více lidí do areálu nepustíme. Při posledních biatlonových závodech jsme šli přes tuto kapacitu, kterou jsme předimenzovali," řekl předseda organizačního výboru Jiří Hamza.

Poukázal rovněž na zpřísněná bezpečnostní opatření spojená s hrozbami teroristických útoků. "Nástup pro diváky bude vzhledem k bezpečnostním prohlídkám delší. Potřebujeme mít přehled o návštěvnících, což jsou také důvody omezení," pokračoval.

Na stadionu zbývá ještě postavit mobilní tribunu v zatáčce za cílovou rovinkou. Nová pro tisíc diváků vyroste i vedle VIP stanu, s jehož stavbou se začne koncem měsíce. "Využíváme současné příznivé klimatické podmínky, abychom nemuseli všechno honit na poslední chvíli. Velkoplošné obrazovky, tribuny a základní vybavení chceme mít připraveny do 5. prosince. Operativní věci doděláme před zahájením závodů," zakončil Hamza.

Světový pohár se uskuteční od 15. do 18. prosince. Na programu budou sprinty mužů (čtvrtek) a žen (pátek). V sobotu proběhnou stíhací závody a v neděli závody s hromadným startem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články