Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Na začátku mi bude chybět vyrovnanost. Cítím se ale už plná energie, řekla Koukalová

Praha – Během léta musela překonat zdravotní potíže, kvůli kterým absentovala v přípravě. Biatlonistka Gabriela Koukalová proto připouští, že v úvodu sezony Světového poháru by její výkony nemusely být vyrovnané. Zároveň ale přiznává, že už se cítí mnohem lépe a v mezisezoně zapracovala na střelbě, což by jí mohlo pomoci.  

Gabriela Koukalová
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Náročný letní program ji vyčerpal. "Já jsem vlastně únavou letos skončila i v nemocnici. Už jsem měla totální vyčerpání. Byla jsem unavená psychicky i fyzicky," přiznala při úterním vyhlášení ankety o nejlepšího sportovce resortu ministerstva vnitra. "Takže jsem ráda, že se mi podařilo se vzchopit, a už trénuju, i když ne tak souvisle. Ale cítím v sobě více energie než před několika měsíci," uvedla biatlonistka, která se letos vdala za badmintonistu Petra Koukala.

Kouč Ondřej Rybář nebyl z jejího psychického i fyzického stavu nadšený. "Tyhle okamžiky se mnou intenzivně prožívá vzhledem k tomu, že se snažíme spolupracovat na nejvyšší úrovni a dávat tomu hodně. Takže doufám, že v něm nevyhasla naděje a že to teď bude jen lepší," věřila Koukalová. "Nevím, jestli ta výkonnost a síla roste. Když ale budu zdravá, tak ty výsledky a trénink budou dobré," dodala.

Čím víc se blíží zimní sezona, roste její motivace. "Mám zase takový pocit, že se těším. Přes léto je pro mě ta příprava náročnější než závody. Neměla jsem porovnání, ať už pozitivní, nebo negativní. Těším se, že se zase dostanu do pohody, do tréninkového normálu a že se budu těšit jako minulý rok," věřila i přesto, že vinou zdraví neodtrénovala všechny dávky ani při posledním soustředění v Oberhofu v tunelu.

K lepším výsledkům by jí mohla pomoci i rychlejší střelba, na které v přípravě pracovala. "Podařilo se mi udělat celé dvě vteřiny, což je pro biatlonového autistu, jako jsem já, hrozná dřina," podotkla s úsměvem. "Doufám, že to nebude mít dopad na přesnost. Že se nějak stabilizuju. Zatím jsem těch chyb dělala moc," přiznala. Zrychlila zejména první ránu. "Ta je hrozně důležitá, uvidíme, jestli to je cesta," řekla.

Podobnou situaci zažila po olympijských hrách v Soči, kde se na její formě podepsaly hlavně povinnosti olympijské medailistky. Tentokrát se jí mohou zkušenosti hodit. "Je mi jasné, že nemám natrénováno tak, abych vydržela hodně závodů v kuse. Bude chybět vyrovnanost," tuší Koukalová. Svazující pro ni může být i skutečnost, že nastoupí do sezony jako obhájkyně SP. "Já doufám, že si to nebudu připouštět," poznamenala.

Cílem je pro ni totiž v následující sezoně světový šampionát. "Minulou sezonu jsem bojovala o glóbus a letos mám spíše cíl směřovat formu k mistrovství světa. A když se to povede, tak to bude super. Loni jsem z mistrovství světa neměla medaili, to mi bylo líto, tak třeba se to tentokrát povede," přála si. Není vyloučeno, že kvůli tomu vynechá i některé závody pohárového seriálu.

Je nám líto, video expirovalo.
Koukalová: Sportovní ankety jsou pro nás velká motivace
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články