Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Sáblíková je potřetí nejlepším sportovcem ministerstva vnitra

Praha - Tři tituly mistryně světa a zlato na mistrovství Evropy pomohly rychlobruslařce Martině Sáblíkové k ocenění pro nejlepšího sportovce ministerstva vnitra. Specialistka na dlouhé tratě vyhrála anketu potřetí, předtím zvítězila v letech 2013 a 2015. Na druhé místo odsunula vítězku Světového poháru v biatlonu Gabrielu Koukalovou. O třetí místo se podělily další biatlonistka Veronika Vítková a sportovní střelkyně Adéla Bruns.

Sáblíková ovládla na MS v ruské Kolomně své silné tratě 3000 a 5000 metrů a v Berlíně vyhrála světový šampionát ve víceboji.

Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení se chystala letos startovat i na letních Hrách v cyklistické časovce, kvůli chybnému výkladu nominačních kritérií však v Riu de Janeiro nezávodila.

Je nám líto, video expirovalo.
Koukalová: Sportovní ankety jsou pro nás velká motivace

Koukalová vyhrála Světový pohár ještě jako Soukalová. Po sezoně se vdala za badmintonistu Petra Koukala, který dostal zvláštní ocenění Olympu.

Juniorem roku se stal jachtař Ondřej Teplý. Do Síně slávy byl uveden dvojnásobný olympijský vítěz v rychlostní kanoistice Martin Doktor, nynější sportovní ředitel Českého olympijského výboru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články