Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Biatlonové MS v Novém Městě nebude, uspěla kandidatura Ťumeně

Kišiněv - Nové Město na Moravě neuspělo ve snaze pořádat biatlonové mistrovství světa v roce 2021. Na kongresu Mezinárodní biatlonové federace (IBU) dostala přednost Ťumeň. Krátce před volbou se Češi vzdali kandidatury na šampionát v roce 2020, který bude hostit italská Anterselva.

Delegáti kongresu nedali na Mezinárodní olympijský výbor, který po prostudování zprávy Světové antidopingové agentury WADA o systematickém dopingu v Rusku zástupcům sedmi předních světových federací zimních sportů doporučil, aby do této země v nejbližší době nepřidělovali žádné velké šampionáty.

Nové Město na Moravě si tak bude muset na další pořádání nejvýznamnější biatlonové akce, která se ve Vysočina Areně konala poprvé v roce 2013, počkat minimálně do roku 2023. Organizátorům nepomohlo ani to, že kandidaturu přijeli do moldavské metropole podpořit Gabriela Soukalová, Ondřej Moravec a šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář.

Sibiřské město Ťumeň se pyšní moderním areálem, v němž letos uspořádalo mistrovství Evropy a v březnu přivítá poprvé závody SP. "Areál mají úchvatný, ale ubytování špatné, to jsou však věci, které mě tolik nepálí. Mně vadí ruský doping. Z toho pohledu si Ťumeň vůbec nezaslouží být zvolená," řekl ještě před volbou Moravec.

Vedle Nového Města a Ťumeně se o MS 2021 ucházela ještě slovinská Pokljuka. Anterselva se prosadila v konkurenci Oberhofu a Pokljuky. V roce 2017 uspořádá mistrovství světa rakouský Hochfilzen, poté se konají olympijské hry v Pchjong-čchangu a na rok 2019 se připravují ve švédském Östersundu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články