Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Vítr zabránil závodům v Chanty-Mansijsku, Soukalová vyhrála disciplínu

Chanty-Mansijsk - Silný vítr zabránil uskutečnění závodů s hromadným startem v ruském Chanty-Mansijsku. Jury nejprve start odložila, nakonec se ale kvůli nebezpečí pro závodníky rozhodla závody zrušit. Gabriela Soukalová se tak stala držitelkou malého křišťálového glóbu za vítězství v disciplíně a celkově získala v této sezoně už čtvrtý (tři malé a jeden velký).

Biatlonistky měly vyrazit na trať v 10:20. Rozhodčí závod nejdříve přesunuli na 14:45, ale následně zrušili. Soukalová tak vyhrála pořadí disciplíny s náskokem pěti bodů na Francouzku Marii Dorinovou-Habertovou.

"Mrzí mě, že jsem se nemohla rozloučit se sezonou s ostatními prostřednictvím posledního závodu," řekla Soukalová. "Je to trochu škoda, těšila jsem se, že to bude vtipná střelba v tom vichru, co tady je. Říkala jsem si, že se mi ještě nepoštěstilo jet dvacet trestných kol za jeden závod, tak že to dneska zažiju. A ono se mi to nepodaří ani teď," vtipkovala.

Vítr o rychlosti skoro 60 km/h strhl v dějišti i sloup osvětlení na střelnici. Trať byla poseta polámanými větvemi a bylo nebezpečné po ní běhat. "Mohlo by tam na někoho něco spadnout," vysvětlil trenér žen Zdeněk Vítek v České televizi. "Vítr ještě zesiloval a na střelnici by závod nemohl být regulérní," doplnil Vítek. "Fičák se prohání venku celý den, závody jsou zrušeny a my můžeme začít balit," napsal letos nejlepší český muž Michal Šlesingr.

Ocenění za celkový triumf ve Světovém poháru i za závody s hromadným startem Soukalová převezme na narychlo uspořádaném večerním programu. Českému publiku se biatlonisté předvedou ve středu v rámci autogramiády a exhibičního klání v Jablonci nad Nisou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články