Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Samková dojela ve Veysonnaz třetí a vede SP

Veysonnaz - Eva Samková skončila třetí v závodu Světového poháru ve Veysonnaz a vede průběžné pořadí snowboardcrossu. Na stupně vítězů se prosadila počtvrté v sezoně. Zvítězila Bulharka Alexandra Žekovová před Belle Brockhoffovou z Austrálie.

Eva Samková
zdroj: Isifa/EPA

V páteční kvalifikaci byla Samková po problémech s vázáním čtvrtá, ve čtvrtfinále i semifinále pak dnes pokaždé postoupila z třetího místa. Ve finále se dokázala vyhnout kolizi dosud vedoucí ženy SP Michely Moioliové z Itálie s Francouzkou Nelly Moenne-Loccozovou a následně dotáhnout značnou ztrátu na trojici před sebou.

Krátce před cílem pak dvaadvacetiletá olympijská vítězka ze Soči předjela další Francouzku Chloe Trespeuchovou a k dvěma triumfům v sezoně přidala podruhé třetí místo.

"Byla to divočina," hodnotila Samková. Ani v jedné jízdě totiž nejela z první pozice, starty se jí nedařily. "Jsem tady nějaká unavená a slabá a ve finále to bylo úplně nejhorší. Nebyla jsem si jistá, jestli ta (startovní) branka nespadla blbě," komentovala svůj výkon.

Nakonec se ale dokázala dostat na pódium. "I když jsem poslední klopenou zatáčku pořádně prasila, tak to nakonec vyšlo. Myslela jsem, že už to nedoženu. Takže jsem spokojená, vedu Světový pohár, i když jen o kousek a zatím to nic neznamená," doplnila.

V neděli se ve Veysonnaz jede další snowboardcross, pohárovou sezonu pak uzavře 20. března závod v Baqueira Beret ve Španělsku.

Výsledky závodů SP ve snowboardcrossu ve Veysonnaz:

Muži: 1. Brochu (Kan.), 2. Vaultier (Fr.), 3. Hämmerle (Rak.), ...44. Kubičík, v kvalifikaci 60. Hanko.
Průběžné pořadí SP (po 6 z 8 závodů): 1. Vaultier 4580, 2. Hämmerle 2840, 3. Oljunin (Rus.) 2740, ...58. Kubičík 84.

Ženy: 1. Žekovová (Bulh.), 2. Brockhoffová (Austr.), 3. Samková, ...v kvalifikaci 25. Veselková.
Průběžné pořadí SP (po 6 z 8 závodů): 1. Samková 3760, 2. Moioliová (It.) 3650, 3. Trespeuchová (Fr.) 3440, ...35. Hopjáková 130, 40. Veselková 70.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články