Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hirscher chce v super-G navýšit svůj náskok v celkovém pořadí

Světový pohár v alpském lyžování vstupuje do závěrečné fáze svého letošního ročníku. Zbývajících deset, resp. jedenáct závodů rozhodne o držitelích Velkého křišťálového glóbu. Mezi ženami probíhá o tuto trofej litý boj mezi Američankou Vonnovou a Švýcarkou Gutovou, v kategorii mužů se klání zúžilo taktéž na duel, a to mezi Rakušanem Hirscherem a Norem Kristoffersenem. Napovědět může již tento víkend, kdy ženy jedou super-G a supekombinaci v Andorře a muži si to rozdají v super-G a v obřím slalomu v Hinterstoderu. Oba dva závody z Hinterstoderu sledujte v přímých přenosech na ČT sport i na našem webu. Sobotní super-G odstartuje v 11:55, nedělní "obřák" v 9:35 (1. kolo) a v 12:25 (2. kolo).

Marcel Hirscher
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Erich Schlegel

V Hinterstoderu se závodilo už v pátek, kdy se uskutečnil obří slalom coby náhrada za zrušený podnik v Adelbodenu. Marcel Hirscher, který usiluje o zisk pátého triumfu v celkovém pořadí SP v řadě, v něm navýšil náskok na svého největšího konkurenta na 203 bodů a v tomto týdnu může být se svými výkony hodně spokojený. V úterý totiž opanoval paralelní slalom ve Stockholmu, zatímco Kristoffersen vypadnul v 1. kole.

Někteří lyžaři včetně právě Kristoffersena kritizovali fakt, že tyto městské podniky patří do hodnocení slalomu SP. Na to konto se Mezinárodní lyžařská federace (FIS) rozhodla, že zváží systém bodování těchto městských paralelních závodů. Takzvané City Events jsou součástí SP od roku 2011 a účastní se jich vždy jen 16 mužů i žen, vítězové přitom berou stejně jako v ostatních klasických závodech 100 bodů. Právě to někteří lyžaři rozporují.
 
"Budeme muset o tom mluvit, jestli je správné dát vítězi 100 bodů," připustil ředitel závodů FIS Markus Waldner v Hinterstoderu, kde bude o víkendu pokračovat souboj Hirscher vs. Kristoffersen. Ovšem jen v neděli, protože v sobotním superobřím slalomu se talentovaný Seveřan nepředstaví (rychlostní disciplíny zatím nejezdí).

Z českých borců se na start postaví Kryštof Krýzl, jediný český závodník, který letos ve Světovém poháru dokázal bodovat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články