Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Samková nenašla v Sunny Valley konkurentku a ovládla další závod SP

Sunny Valley (Rusko) – Nedala nikomu šanci v kvalifikaci a stejný proces se opakoval ve všech jízdách včetně té finálové. Eva Samková na podniku Světového poháru v ruském středisku Sunny Valley naprosto dominovala a připsala si na své konto druhý letošní a pátý celkový triumf v seriálu. Ve finále vyhrála před Australankou Belle Brockhoffovou a Italkou Michelou Moioliovou.

Ilustrační foto

Výhrou v Sunny Valley navázala Samková na lednový triumf z německého Feldbergu. Další může přidat příští týden v předolympijském testu v korejském Pokwangu. "Mám korunku, nemusím už na soutěž Miss," žertovala Samková s netradiční trofejí na hlavě. "Ráno jsem s tím trochu bojovala, ale finálovou jízdou jsem se konečně srovnala," uvedla.

Už sobotní kvalifikaci v Sunny Valley ovládla Samková o více než sekundu. Druhá žena z letošních X-Games v Aspenu si ruskou trať pochvalovala a svoji pohodu ukázala rovněž ve vyřazovacích jízdách: vyhrála čtvrtfinále, semifinále i finále.

"Příště by to chtělo srovnat se trochu dřív, ale byl to super závod za krásného počasí. Jsem nadšená a trať mě strašně bavila. Teď si musím odpočinout, protože další jízdu bych asi nedala, jak jsem unavená," dodala Samková.

Trenér Marek Jelínek věří, že Samková může bojovat o celkové prvenství v seriálu, v jehož pořadí je nyní druhá 160 bodů za vedoucí Francouzkou Nelly Moenneovou-Loccozovou. "Trať byla velká a poměrně náročná a Evka ne všechny jízdy vedla. Ve finále jela nejlepší jízdu, ale je znát handicap z výpadků v tréninku na podzim," uvedl kouč. "Ale vrátila se do hry," dodal. Do konce seriálu zbývají tři závody.

Mezi muži byl nejrychlejší Francouz Pierre Vaultier. Český reprezentant Jan Kubičík dojel v osmifinálové rozjížďce pátý a nepostoupil.

Závod SP ve snowboardingu v Sunny Valley (Rusko) - snowboardcross:

Ženy: 1. Samková (ČR), 2. Brockhoffová (Austr.), 3. Moioliová (It.).

Průběžné pořadí SP (po 4 ze 7 závodů): 1. Moenneová-Loccozová (Fr.) 2720, 2. Samková 2560, 3. Moioliová 2400, ... 29. Hopjáková 130, 34. Veselková (obě ČR) 70.

Muži: 1. Vaultier (Fr.), 2. Robanske (Kan.), 3. Eguibar (Šp.), ...39. Kubičík (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 4 ze 7 závodů): 1. Vaultier 2980, 2. Oljunin (Rus.) 2500, 3. Hämmerle (Rak.) 1740, ...56. Kubičík 50,1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články