Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Z olympiády dětí a mládeže do juniorské reprezentace? Kaše ukazuje cestu

Chomutov – Účastníci zimní olympiády dětí a mládeže v Ústeckém kraji mají na svých závodech výbornou diváckou kulisu. Navíc jsou v hledišti i známí sportovci, třeba juniorský hokejový reprezentant David Kaše.

Z olympiády dětí a mládeže z roku 2012 to Kaše dotáhl až ke stříbru na mistrovství světa do osmnácti let. "Pro každého je to hrozně velká motivace. Je to důležité i pro to dostat se do šestnáctky (reprezentace do šestnácti let)," prohlásil talentovaný hokejista.

Stejný sen mají i hráči, kteří nyní bojují o cenný kov na letošní olympiádě dětí a mládeže. "Můj bratr hrál na mistrovství krajů a dotáhl to do širšího kádru reprezentace, to je také můj sen," prozradil reprezentant Hlavního města Prahy Ondřej Pšenička.

Olympiádu dětí a mládeže jako důležitý článek v rozvoji mladých talentů vidí šéftrenér národního týmu Slavomír Lener. "Úroveň týmů se hodně vyrovnala. Hráči střední výkonnostní skupiny jsou všichni hodně dobří, ale trošku nám chybí ti špičkoví hráči, ti, kteří dokážou v zápase udělat rozdíl, dokážou se prosadit jeden na jednoho, kteří v jakékoli situaci zakončí. Tady máme před sebou hodně práce," připustil.

Sjezdařům vládli Labaštová, Zíková a Surkoš

Vyhrát třikrát olympiádu, to se jen tak někomu nepovede. V alpských disciplínách se to na letošních hrách dětí a mládeže povedlo hned třem závodníkům. Ke zlatým medailím z obřího slalomu a vyřazovacího závodu přidali olympijský vavřín i ve slalomu. Alena Labaštová vyhrála mezi mladšími žákyněmi, Barbora Zíková závod starších žákyň a Ondřej Surkoš ovládl závod starších žáků.

Zítra pokračují hry posledním dnem. Na programu je vyvrcholení hokejového turnaje, snowboardcross nebo biatlonová štafeta.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články