Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Mladé talenty na olympiádě dětí a mládeže vyhlížel i Lukáš Bauer

Chomutov – Na pěti místech Ústeckého kraje se naplno rozběhly hry sedmé Zimní olympiády dětí a mládeže. Úvodní soutěžní den zasypala závodní tratě pořádná kupa sněhu. Zápolení nadějných sportovců sledují i ostřílení olympijští medailisté.

Na Cínovec do areálu běžeckého lyžování dorazil trojnásobný olympijský medailista Lukáš Bauer, který sledoval možná i svého budoucího nástupce. "Vždycky se dá poznat nějaký talent. Za tu chvíli, co jsem tu byl, viděl jsem závodníky a závodnice, kterým to jelo lépe nebo hůř. Ale je to samozřejmě strašně dlouhá cesta," podotkl.

Mezi staršími žákyněmi v závodu na tři kilometry volnou technikou kralovala Marie Rysulová z Libereckého kraje, která má na svém kontě z minulé olympiády dětí a mládeže už dvě medaile.

Červená sjezdovka na Klínovci, zvaná Přemostěná, byla dějištěm obřího slalomu. Závody starších žáků jasně ovládl Ondřej Surkoš z Jihomoravského kraje, který vyhrál s náskokem více než dvou sekund. I starší žákyně měly suverénní vítězku. Barbora Zíková z plzeňského kraje trénuje v Německu a zahraniční zkušenosti využila, když porazila druhou v pořadí Veroniku Vaníčkovou skoro o čtyři sekundy.

Nejvyrovnanějším soubojem v paralelním obřím slalomu bylo finále starších žákyň. Natálie Elinor Mullenová v první jízdě prohrála s Klárou Skřipskou o třináct setin. Ve druhé jízdě mezi modrými brankami ale Mullenová zrychlila a nakonec vyhrála o více než jednu sekundu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články