Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Novák s Řezáčem budou českými nadějemi, Bauer se teprve rozjíždí

Praha - Start Jizerské padesátky se blíží. Letošní ročník proběhne kvůli nedostatku sněhu na patnácti čtyřkilometrových okruzích. Češi zde budou mít dva favority - Petra Nováka a Stanislava Řezáče. Trať si ozkoušel i Lukáš Bauer, který se vrací po zranění. Přímý přenos sledujte v neděli 10. 1. od 8:00 na ČT sport a našem webu.

Stanislav Řezáč vyhrál Jizerskou padesátku v minulosti již třikrát. Letos se připravoval v Rakousku. "Okruh je docela náročný, bude to dřina," uvedl. Petr Novák v týdnu vyhrál čínskou variantu Vasova běhu a teprve před několika dny se přesunul do Čech. Musí tak před startem vstřebávat sedmihodinový časový posun. "Cítím se docela dobře, ale doufám, že to bude ještě lepší," poznamenal Novák.

Do Jizerských hor se vydal i Lukáš Bauer, jehož mezinárodní tým se specializuje právě na seriál na Ski Classics. Osmatřicetiletý reprezentant využil odpočinek na organizační záležitosti pro své závodníky a na Jizerské padesátce si vyzkoušel pohyb na běžkách. "Ten výpadek nějaký byl, teď jsou to první tréninky, první rozjíždění. Není to nic ideálního, ale alespoň začínám na lyžích a dopředu koukám pozitivně. Doufám, že většina problémů už je za mnou," uvedl Bauer.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články