Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Závěrečnou fázi Tour de Ski pojedou už jen Jakš a Nováková

Praha - Už jen Martin Jakš a Petra Nováková budou z českých běžců na lyžích pokračovat v letošním ročníku Tour de Ski. Své účinkování ukončili Petr Knop a Sandra Schützová s Karolínou Grohovou, kteří dají přednost pokračování Světového poháru příští týden v Planici, kde jsou na programu sprinty a týmové sprinty. Již dříve ze stejného důvodu odstoupil Dušan Kožíšek. Seriál vyvrcholí od pátku do neděle v Toblachu a ve Val di Fiemme se závěrečným stoupáním na Alpe Cermis.

Martin Jakš
zdroj: ČTK/Svaz lyžařů ČR

Jakšovi patří celkové 23. místo, Nováková je sedmadvacátá. "Uvidíme, jak to spočítají, kde budu a o co půjde jet, ale obávám se, že v Itálii to bude spíš boj o dojetí než boj o dobrý výsledek, který bych si přál," připustil český reprezentant v tiskové zprávě svazu po dojezdu středeční etapy, ve které se necítil dobře. Před Tour si dával za cíl skončit do desítky, od té jej nyní dělí dvě minuty.
 
Nováková si vybrala porci smůly, neboť v Oberstdorfu spadla v úterním sprintu i středečním distančním závodu. "Ale na druhou stranu to byl včera přesně rok, co jsem si na Tour utrhla rameno, takže musím zaklepat, že se mi nic nestalo a můžu pokračovat dál," připomněla Nováková. "Sice jsem si o dost míst pokazila průběžné pořadí, ale ještě mám tři závody před sebou a musím do nich jít s čistou hlavou," uvedla lyžařka.
 
Knop se Schützovou si odbyli na Tour premiéru a získali zde cenné zkušenosti

"Přínos vidím v tom, že jsem si to zkusil, vím, jaké to je, a třeba příští rok už dojedu až nahoru na sjezdovku a s nějakým lepším výsledkem," doufal jednadvacetiletý Knop.

"Já jsem také hrozně ráda, že jsem na Tour mohla startovat, každý závod v téhle konkurenci je obrovská zkušenost, člověku to hodně dá," doplnila Schützová, která s Grohovou pojede v Planici poprvé týmový sprint.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články