Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Koudelka byl v Lillehammeru osmý, jednokolový závod vyhrál Freund

Lillehammer - Roman Koudelka obsadil v jednokolovém závodu Světového poháru ve skocích na lyžích v Lillehammeru osmé místo, bodoval i sedmnáctý Jakub Janda. Vyhrál Němec Severin Freund o jedinou desetinu bodu před Norem Kennethem Gangnesem. Závod, který byl kvůli silnému větru přeložen z velkého můstku na střední, se nakonec přes zrušenou kvalifikaci i velké průtahy podařilo uskutečnit.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK/DPA autor: Jan Woitas

"Závodů, jako byl ten dnešní, bylo již hodně. I s takovými prodlevami musíme počítat. Jsme rádi, že se alespoň odjelo jedno kolo. Je to náročné na koncentraci, přesto kluci jsou i na toto dobře připraveni," uvedl trenér skokanů Michal Doležal.

"Roman jde krok za krokem za svým a dnešní osmé místo ho opět posune dál. Jde hlavně o získání větší sebedůvěry, jakou měl třeba loni, jeho skoky jsou ještě malinko kontrolované. Jandys předvedl velice solidní závodní skok. Technicky mu vyšel velice dobře, problém byl v přesnosti odrazu," konstatoval Doležal. 

V náročných podmínkách dlouho vedl Němec Marinus Kraus, který skočil 97 metrů a dostal 126,5 bodu. Koudelka si připsal o tři metry méně a se známkou 125,2 se zařadil na průběžné třetí místo. Janda za stejně dlouhý skok jako Koudelka obdržel 121 bodů. Lukáš Hlava s Janem Maturou skončili daleko za bodovanou třicítkou.
 
Krause přeskočil až nakonec třetí Nor Andreas Stjernen, před kterého se vzápětí dostal jeho krajan Gangnes. Přestože Freund předvedl o metr kratší skok než Nor, díky vysokým známkám za styl ho o pouhou desetinu bodu předstihl. Držitel velkého křišťálového glóbu z předchozí sezony si tak po třetí příčce z Klingenthalu připsal 19. vítězství v SP.
 
Freund se zároveň ujal vedení v seriálu před vítězem z Klingenthalu a v tomto závodě šestým Norem Danielem-Andrém Tandem. Nejlepšího výsledku v SP dosáhl Gangnes, dosud byl nejlépe sedmý v únorových letech ve Vikersundu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články