Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sdruženář Portyk byl na úvod SP diskvalifikován, závod vyhrál Riessle

Lillehammer - Světový pohár sdruženářů začal v Lillehammeru vítězstvím Němce Fabiana Riessleho, který vybojoval první triumf v kariéře. Jediný český reprezentant Tomáš Portyk byl po skoku diskvalifikován kvůli neregulérním botám.

Fabian Riessle
zdroj: ČTK/AP autor: Terje Pedersen

Vítr připravil sdruženáře o minulém víkendu o oba plánované úvodní závody ve finské Ruce a problémy jim nadělal i v norském olympijském středisku. Kvůli větru se ráno nemohlo skákat, takže organizátoři zrušili soutěž družstev a do programu zařadili závod jednotlivců pouze s běžeckou částí.
 
Do ní závodníci nastupovali podle výsledků pátečního provizorního skokanského kola, v němž byl nejlepší Polák Szczepan Kupczak před Portykem. Devatenáctiletý český reprezentant však neprošel následnou kontrolou výstroje, stejně jako dva Norové a jeden Slovinec.

"Diskvalifikovali mě za to, že jsem měl o 0,2 centimetru větší boty," uvedl Portyk na Facebooku. "Jsem smutný, protože jsme na severu už deset dní a nemám ani závod a takto mi uteče i ten první," posteskl si. Náladu si bude moct spravit v neděli.
 
Do sezony vstoupil nejlépe Riessle, který vyhrál o 12,5 sekundy před Japoncem Akitem Watabem. Čtyřiadvacetiletý mistr světa v týmech byl v minulosti v SP už desetkrát na stupních vítězů, ale prvenství mu dosud unikalo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články