Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Dukurs vládl skeletonistům i ve Winterbergu, mezi ženami vyhrála Hermannová

Winterberg – Dominance Martinse Dukurse nad Světovým pohárem skeletonistů pokračuje. Lotyšský reprezentant a obhájce titulu ovládl i druhý závod v sezoně ve Winterbergu a je jasným lídrem celkového pořadí. Mezi ženami se v Německu radovala domácí Tina Hermannová, jež se díky tomu posunula na první příčku seriálu.

Dukurs, jenž vládne Světovému poháru již šest let v řadě, ve Winterbergu dominoval oběma jízdám a duo Axel Jungk z Německa, Alexander Treťjakov z Ruska, jež mělo v cíli stejný čas, porazil o více než půl sekundy. Pro ruského závodníka to bylo druhé stříbro v letošní sezoně.

Čtvrtou pozici obsadil překapivě Jihokorejec Sungbin Yun a pátý byl domácí závodník Christopher Grotheer.

Hermannové závod ve Winterbergu vyšel na výbornou. Ovládla již první kolo a svoji formu potvrdila i v závěrečné části. Třiadvacetiletá závodnice, která v úvodním podniku skončila druhá, porazila v součtu časů o čtyři desetiny sekundy krajanku Jacqueline Lollingovou a v příštím závodě se oblékne do žlutého.

O dalších osmačtyřicet setin zaostala Kanaďanka Jane Channellová, která však v cíli zářila spokojeností, jelikož třetí místo je jejím kariérním maximem. Až do závodu ve Winterbegu byla jejím nejlepším umístěním v seriálu sedmá příčka. Vítězka prvního závodu v Altenbergu a dosavadní vedoucí žena Světového poháru skončila čtvrtá a nejlepší pětku uzavřela další Němka Sophia Griebelová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články